Åkesson har fastnat i sitt eget eko

Efter förra veckans debatt(3/9)mellan Jimmy Åkesson och Annie Lööf vart det väldigt tydligt att integrationsfrågan aldrig kan lösas av SD.

Vi som satt bänkade för att följa debatten fick inte ett enda svar på vad vi skall göra här och nu för att klara integrationen av Jimmy Åkesson svaren kom istället från Centerpartiet och Annie Lööf.

Jimmy Åkesson bidrog med att upprepa det han upprepat sedan han vart partiets företrädare.Invandringen måste minska och om Sverige ska hjälpa bör det vara i krigszonerna.

Ingen av dessa påståenden handlar om integration. Ingen av dessa påståenden ger förslag på hur vi skall lyckas med integrationen. Bara ett av dessa förslag är humana och inget att orda om eftersom Sverige redan idag ger bistånd och hjälp i Krigszonerna. Att stänga gränsen skulle självklart minska antalet världsmedborgare som flyttar till Sverige men aldrig, jag säger ALDRIG lösa de integrationsproblem som redan finns.

Problemet är inte människor som valt att fly till Sverige, problemet är att de inte tas emot som en tillgång och får spela i samma match som Svenskarna.
En förlust som kostar mänskligt lidande och pengar.
En förlust som skapar utanförskap istället för medskapande.
En förlust som hämmar tillväxt, mångfald och utveckling i Sverige.

Vad behövs då för att lyckas med integrationen?
Konkret politik är de som behövs.

En riksdagspolitiker som ger förslag på åtgärder och reformer som är avgörande för att vi på kommunal nivå skall lyckas med våra uppdrag. I debatten syntes tydligt hur Åkesson vägrar ta ansvar medan Annie Lööf presenterade konkreta förslag på hur man som flykting skall lära sig språket, komma i sysselsättning och skaffa sig bostad.

Annie Lööf tar ansvar medan Åkesson har fastnat i sitt eget eko.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.