Krisboende

Centerpartiet la en motion om härbärge under förra hösten. Den motionen var en första tanke på lösning på den problematik vi i Centerpartiet började ana i samband med att vi lever i ett föränderlig samhälle. Tyvärr fick förslaget om härbärge inte så stort gehör……..

Så nu står vi här igen 1år senare med samma problematik men i än större utsträckning.

Det går inte att sitta och se på när Socialdemokraterna blundar för problem som finns och de problem som kan och kommer att uppstå till följd av hemlöshet.

Som förälder, världsmedborgare och vice ordförande i Individ och familjenämnden har jag ett ansvar att påpeka att Umeå kommun ska följa Socialstyrelsen riktlinjer. Riktlinjer som pekar på att vi har ett ansvar att tillgodose de hemlösa barnens grundläggande rättigheter och behov. En grundläggande rättighet måste vara att få sova tryggt med tak över huvudet. Dessutom bör vi ta hänsyn till Barnkonventionen, den slår fast att alla barn som vistas i ett land, utan åtskillnad, har rätt att få sina mänskliga rättigheter.

Därför går vi i centerpartiet ihop med Vänstern och lämnar in en motion där vi föreslår att Umeå skapar ett Krisboende.

Ett Kris-boendet ska omfattas alla som inte har tak över huvudet, även tillfälliga besökare i Umeå, som av olika skäl hamnar på gatan utan möjligheter att bekosta hotell eller annat boende. De gemensamma kraven är elektricitet, värme, toalett, dusch och tvättmöjligheter och en tak över huvudet garanti och att lokalen ligger på en central plats.

2 kommentarer

 1. Tore

  Pajkastningen fortsätter från din sida mot sossarna!Min fråga till dig är. Varför bor dessa romer m.m. under sådana bedrövliga omständigheter efter X antal år i Umeå?Mycket prat och ingen verkstad där lever ni centerpartister.Krisboende?Va fn ni är ju minst fem år efter den utveckling som har skett i UMEÅ.Snälla du VAKNA.

  • Anna-Karin Kajsa Sjölander (C) (inläggsförfattare)

   Tack för dina åsikter och jag har vaknat.
   Mycket prat och liten verkstad säger du, absolut men det är just därför jag är kritisk mot de som sitter på den politiska majoriteten i Umeå kommun. För de är dessa politiker som sitter på besluten.

   Utöver att vara vaken är jag medmänniska och ekonomiskt sinnad både då det gäller mänskligt kapital och kommunens kassa(våra gemensamma skattepengar). Jag vill slippa att våra skattepengar går till akutsjukvård och annat onödigt som uppstår för att det inte finns en plan. Bara ett akutdygn kostar ca:54 000kr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.