Vart tog vallöftena vägen?

Regeringen avslutade 2015 med att fortsätta bryta vallöften. Att föreslå skattehöjning på bensin och diesel med 60öre för bensin och 66öre för diesel är helt galet, att regeringen utöver skattehöjningen infört ett indexsystem som innebär en årlig 4procentshöjning av bensin- och dieselskatten från 2017 i Europas mest glesbefolkade land bådar inte gott för landets framtida tillväxt så länge det inte satsas på alternativa lösningar för de som är beroende av bil och inte har tillgång till en fungerande kommunikation.

Självklart ska rätt miljöval löna sig och därför borde det finnas ett fokus på att hjälpa fram de alternativ som finns och här saknas helt förslag från sittande regeringen.

Vart tog vallöftena vägen?

Socialdemokraternas Magdalena Andersson sa så här – ”Det är jättedyrt att tanka som det är, vi ser inget behov av att höja skatten”.

MP lovade ”Det blir ett landsbygdspaket som handlar om bättre infrastruktur, satsningar på vägar och järnvägar och att stimulera produktion av förnybar bränsle och se till att servicen fungerar” men då vill jag passa på att berätta att landsbyggden finns även norr om Gävle och resterande ca:60% av Sveriges yta. Till antalet är de färre innevånare men även här betalar hen skatt och borde därför kunna förvänta sig att sittande regeringar oavsett politisk åskådning planerar för hela landet och hela landets överlevnad.

Att regeringen, tillsammans med Vänsterpartiet väljer att straffa människor på landsbygden genom att skicka notan till landsbygden visar tydligt på det som är det grundläggande problemet i Svensk politik – Storstadsperspektivet!

I glesbygden finns det ingen möjlighet att välja en kollektivtrafik utan du är beroende av bilen och jag vill ha politiker som förstår att lika inte alltid är det som är rättvist. Jag vill ha politiker som ser problemet och ger alternativa lösningar, jag vill ha politiker som kan lyfta blicken från storstaden och kan se hela landets behov och utifrån de fatta beslut.

Sittande regering i kombination med urusel regionalpolitik riskerar att dränera landet och göra urbanisering till ett hot för Sveriges framtida utveckling.

imageR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.