Gör om gör rätt!

Vid Kommunfullmäktige i april protesterade föräldrarna mot skolnedläggningen genom att dela ut, Rör inte vår skola choklad från Choklad Jenny och en uppmaning, Göra om och gör rätt!

Detta engagemang är glädjande och nödvändigt!

Det borde vara en självklarhet att bygga politiska beslut på välgrundade utredningar och önskemål från kommuninnevånarna men Socialdemokraterna och Miljöpartiet tycks ha en helt annan strategi…… Deras inställning tycks vara att centrala Umeå skall växa medans resten av Umeå Kommun får stå tillbaka.

För mig och Centerpartiet är det självklart att tillväxten skall ske i hela kommunen. Det är också en självklarhet att besluten om byaskolorna skall fattas utifrån gedigna utredningar där all fakta vägs in i beslutet.

Den 25 februari 2016 tog Socialdemokraterna beslut om att eleverna i mellanstadieklasserna i Botsmark skola ska pendla till Flurkmarks skola samt att drygt 50 mellanstadieelever i Bullmark ska pendla till Sävar skola. De underlag som nuvarande nämnd haft som underlag för beslutet är helt undermåligt och det finns över huvud taget inget barnperspektiv i beslutet.

För mig känns det som ett oklokt och märkligt beslut, faktiskt mycket märkligt då det är knappt ett år sedan samma partier beslutade att behålla både Botsmark och Bullmarks F-6 skolor. De efter att Sävar kommundelsnämnd arbetat med den aktuella skolfrågan i fem år och hade ett väl underbyggt underlag för beslut.

Hur i hela ……. kan Socialdemokraterna och Miljöpartiet bara nonchalera de underlaget inför beslut???

Centerpartiets ståndpunkt i den här frågan är samma idag som för ett år sedan, bevara byaskolorna!

Min uppmaning till Socialdemokraterna är,planka äkta Centerpolitik genom att stärka landsbygden, bevara byaskolorna och verka för att byggbar mark bereds utanför centralorten så hela kommunen kan växa. På så sätt bygger vi en hållbar framtid. Det ni nu gör är att ställa stad mot land och det är direkt kontraproduktivt för tillväxten i kommunen.
13055903_997786826942838_5222152403715503765_o

13071788_997786833609504_1522312465934881238_o

8 kommentarer

 1. by bo

  Mkt bra skrivet, där van du många röster, håller med dig fullständigt, gör om gör rätt.

  • Anna-Karin Kajsa Sjölander (C) (inläggsförfattare)

   Tack, en gör så gott en kan för att dåliga beslut skall omprövas och få ett bättre utfall 🙂

 2. by bo

  Hej. Ja du jobbar på bra, snygga smarta politiker är en brist, man bli upprörd när man lyssnar på vissa, keep up The good work,

  • Anna-Karin Kajsa Sjölander (C) (inläggsförfattare)

   Tack snälla för peppen, det behövdes verkligen idag

   • by bo

    Hej, varsågod, fast du behöver inte tacka för sanningen. Har du haft en tung dag eller? Ha en mysig helg

    • Anna-Karin Kajsa Sjölander (C) (inläggsförfattare)

     Det är de elaka kommentarerna kring landsbygdsfrågor eller om människor med utomnordisk bakgrund som jag inte väljer att publicera eftersom de kan verka störande som ibland tar överhand och då blir en glad i hela hjärtat av lite pepp 🙂 Tack!

 3. Jonas E

  Jag bor ju i Botsmark,- sen vi bevisade hur fel kommunen räknat, och att det troligast skulle vara billigare att låta det vara som det är………….så vill inte Kommunen ens prata med oss längre !.
  Bullmark fick ju ha kvar sin skola och det basunerades ut som en stor seger för Bullmark av Kommunen, men de problem som låg bakom att man ville bygga nytt där bara året innan kvarstår, och ”räddningen” är skriven på så pass lösa grunder att den kan i princip dras tillbaks när som helst – därav att vi alla fortsätter samla namn till en folkomröstning………..Kommunen törs vi inte lita på längre !!.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.