Även de intersexuella

Filip Hallbäcks(FI) Interpellation om Mäns våld mot kvinnor engagerar några av oss politiker till 100% samtidigt lämnar en tredjedel av nämndsledamoterna sammanträdet…….

För oss som engagerar oss i den här viktig folkhälsofråga höll vi debatten vid liv över en timme, det känns riktigt roligt! Inte för att frågan är rolig utan för att vi är många som vill se en förändring, för att vi är många som ser det strukturella våldet och vill motverka det och för att vi är många som ser behov av en förändring och en strategi för att minska våld i nära relationer eller möjliggöra lösningar för den som vill göra ett uppbrott från en destruktiv relation.

Det som oroar mig både i frågan, svaret och debatten är att de allra flesta utgår från kvinnor och män och helt exkluderar de med könsöverskridande identitet. Naturligtvis skall vi utgå från män och kvinnor men också inkludera de som inte kan benämna sig som kvinna,man,flicka eller pojke i jämställdhetsarbetet och i denna folkhälsofråga.

Vill vi i Umeå jobba förebyggande med våld bör det gälla alla medborgare.

Så min uppmaning till de ledamöter som sitter i Jämställdhetsutskottet var och är att ta ett extra stort ansvar att inkludera de som inte kan benämna sig som kvinna, man, flicka eller pojke i de fortsatta jämställdhetsarbetet med

-fördelning av makt och inflytande blir jämlik
-ekonomisk jämställdhet
-jämn fördelning av de obetalda hem- och omsorgsarbetet
-Att mäns våld mot kvinnor skall uppgöra

Behovet att nå jämställdhetsmålen skyndar lik som ansvar att inkludera de intersexuella som idag är exkluderade i de pågående jämställdhetsarbetet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.