# Rädda polisen.nu

Polisväsendet har funnits sedan medeltiden då kungens fogdar såg till att hålla ordning på manliga fridstörare och se till att medborgarna följde lagarna via 1700-, 1800- och 1900- och början av 2000-talet. Men något händer 2015 och rutinerade poliser börjar känna oro och fly fältet. De poliser jag varit i kontakt med under de senaste halvåret är erfarna och dedikerade poliser som känner ”Nu får det vara nog” och det gör mig oroad, mycket oroad!

Den samstämmiga bilden är att det inte går att arbeta i en stor statlig myndighet med så verklighetsfrånvänd GD, så dålig personalpolitik, så lite grund i besluten och högsta ledningens attityd till de som har en avvikande mening, ”du kan sluta om det inte passar”, kommentarer som känns ofräscha och uttalade av en GD som tycks tror att han är fullkomlig.

Polisen har haft en stabilt låg personalomsättning under alla år men det har skett en drastisk ökning av andelen poliser som slutar under 2015, det gör mig oroad, mycket oroad!

Att tre av fyra poliser aktivt söker annat arbete och vill sluta känns förfärligt och det är varningssignaler som funnits sedan slutet av 2015 så nu är det dags att Regeringen agerar! Vi har verkligen inte råd att tappa kompetens och klokskap hos våra rutinerade poliser.

Kvinnor blir ofredade eller våldtagna, män misshandlas, fasadklättrare tar sig in i lägenheter för att stjäla elektronik, barn kidnappas, banker rånas och på nätet stjäls det Bitcoins för en halv miljard. Ja ett är säkert det finns ett stort behov av poliser och då kan vi inte ha det som idag. En poliskår som är på väg att utarmas på grund utav dåligt ledarskap och en Regering som inte agerar.

Känns som det är dags att Centerpartiet startar ytterligare ett upprop
# Rädda polisen.nu

Som du säkert känner till har Centerpartiet initierat blåljusuppropet som ett led i att trygga arbetsmiljön för all blåljuspersonal. Håller du med? Skriv under!

2 kommentarer

  1. Micke

    Kommer inte att rösta.

    Politiker som är villiga att gå utanför arbetsmarknadens parters förhandlingar om löner och själva bestämma att just en typ av yrkesgrupp ska ha löneökningar men inte andra är anledningen att jag inte röstar.

    Sveriger politiker har i riksdagen beslutat att lärarna som är ett bristyrke ska ha upp lönerna med +5000 i månaden.

    Personal inom vården där det i samma utsträckning finns bristyrken ska inte få upp sin lön med +5000 i månaden utan där gäller fortfarande resultatet av förhandlingar mellan arbetsmarknadens parter – precis som det ska vara.

    Politiker ska inte kasta pengar över vissa yrkesgrupper medan andra blir utan.

    • Anna-Karin Kajsa Sjölander (C) (inläggsförfattare)

      Du har helt rätt, det är inte politikerna som skall sätta lönerna, det är arbetsgivarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.