Träsksnorkling

Att få veta vilka nya underlag som legat till grund för beslut om skolan i Bullmark är en grumligare upplevelse än träsksnorkling……..

Historia
2008 inleddes ett arbete att se över skolsituationen inom Bullmarks skolområde. Arbetet genomfördes i bred politisk förankring i samråd med de boende inom området. Utredningen leddes av tjänstepersoner och visade på behov och förutsättningar och sedan tog Sävar KDN beslut om att bygga en F6 skola. Så långt är allt glasklart.

Våren 2016
Nu börjar sikten grumlas….. Det görs en helomvändning av majoriteten och tidigare beslut rivs, en F6 skola är inte längre aktuell. Nu föreslås att en F3 skola ska byggas och årskurs 4-6 bussas till skola i Sävar på grund av dålig ekonomi. Ett mycket bristfälligt beslut.

Juni 2016
Nu gör Socialdemokraterna och miljöpartiet ytterligare en vändning, det rör sig inte om en helomvändning utan mer om ett försök till ett beslut som ska få tyst på opinionen.

Så den 23/6 lyfts åter igen frågan om skollokalerna i Bullmark och majoriteten gör en gir med hänvisning till en ny utredning(som ingen sett). En utredning som enligt uppgift inte nått de övriga politikerna inför beslut så nu är vi djupt nere i dyn och att få fatt i utredningsunderlaget går att jämföra med träsksnorkling….

Vid nämnden fattas ett beslut som innebär att det inte är aktuellt med en F-6skola utan det blir en F-3skola som skall byggas. Gör S så för att tysta föräldrarna och lägga locket på i deras ambition att med hjälp av en namninsamling få till en folkomröstning i frågan?

Av beslutet framgår också ”att elever i åk4-6 inom Bullmarks skolas upptagningsområde går kvar i nuvarande Bullmarks skola dvs, efter 2018. Detta under förutsättning att behörig och legitimerad personal finns att tillgå och att inte större investeringars i lokalerna inte krävs. Vad innebär det här i realiteten i lärarbristens Umeå?

Jag uppmanar alla att bidra till namninsamlingen och jag hoppas att alla ni föräldrar orkar fortsätta – Ge inte upp!

En kommentar

  1. Elin

    Det är ju tyvärr inte bara bullmark detta drabbar… Botsmarks by är om inte ännu mer drabbade av denna nedmonteringen av landsbygdens skolor men nämns knappt. Helt rätt, stöd folkinitiativet för BBB byarna alltså Botsmark, Bullmark och Bodbyn inte bara bullmark!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.