Kommunfullmäktige & syndabockarna

Kommunfullmäktige i Umeå både påminner och skiljer sig från andra fullmäktigemöte.
Vi har folkvalda politiker, politiska vildar och de som är utesluten ur sitt parti.
De finns de som knapp hörs och de som tar stort utrymme och de som använder ett språk som är avskyvärt och helt oacceptabelt. Igår var någons uppträdande och agerande så flagrant att hen fick lämna talarstolen.

Idag dröjer sig en obehagskänsla efter den rasistiska och tidvis riktigt otrevliga stämningen vid gårdagens Kommunfullmäktige kvar. En känsla av att agerandet är noga uttänkt för att få medial uppmärksamhet och mycket publicitet. En känsla av att ledamoten totalt struntar i grundlagen och inte har en tanke på mänskliga rättigheter då hens mission är att föra ut ett budskap som förminskar nazismens illdåd och peka ut minoriteter som roten till allt ont.

Viljan för vissa ledamöter att skapa ett syndabockssamhälle är tydlig och en retorik som jag avskyr. Att peka ut någon är ett enkelt svar på komplexa problem men absolut ingen lösning.

Idag dröjer sig obehagskänslan kvar, i morgon och alla andra dagar kommer jag att gör jag allt för att motverka rasism, främlingsfientlighet och politiker som vill hitta syndabockar och lösa komplexa problem med enkla svar.

Vill du också motverka rasism och främlingsfientlighet,bli medlem i Centerpartiet!
Skriv ditt personnummer, mejladress och swisha 150 kr till nr 123 421 85 33

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.