50 miljoner för en mobil

Centerpartiet vill ge landstinget i uppdrag att utveckla mobila ungdomsmottagningar och till det får dom 50miljoner. Med en mobil ungdomsmottagning kommer vården närmre alla ungdomar oavsett vart de bor och det är helt i linje med Centerpartiets vision om att landsbygden ska utvecklas i stället för att avvecklas.

Som mamma, medmänniska och rektor har jag sett ungdomarnas behov av att ställa frågor. Frågor om sex, den egna kroppen, preventivmedel, tobak, alkohol, droger och det egna varandet. Frågor som har stor betydelse för deras livssituation och hälsa. Ungdomarnas behov av en enkel väg in är påtaglig. Genom att utveckla mobila ungdomsmottagningar finns det en lösning på dagens problem, att du som ung boende på landsbygden riskerar att köa i den redan välfyllda kön inom psykiatrin eller att inte ta dig in till ungdomsmottagningen i närmaste stad.

En mobil ungdomsmottagning med barnmorska, läkare, kurator, psykolog som möter upp ungdomars behov är att flytta välfärden närmre människan istället för att förvänta sig att människan ska flytta närmre välfärden.

När Centerpartiet lägger 50 miljoner på en mobil ungdomsmottagning är det en klok investering i unga människors välmående och livshälsa.

923362_1200_673

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.