Hur stärker man äganderätten ?

Regeringskoalitionen har meddelat att man vill stärka äganderätten, Det är ju jättebra! Nyligen läste jag att regeringen vill anslå 50 miljoner för att stärka äganderätten. Då började jag fundera hur man vill stärka äganderätten med 50 miljoner kronor ? Det måste vara svårt att på allvar stärka äganderätten med en förhållandevis liten summa pengar. Så idag får man läsa att regeringen minsann vill stärka äganderätten med 50 miljoner kronor! Man vill anslå 50 miljoner för att lösa in skogsägares skog ???

Vem försöker man lura ? Att lösa in skog från privata skogsägare är ju motsatsen till att stärka äganderätten. Man tar ju ifrån skogsägaren rätten till sin skog!

En kommentar

  1. Petter

    Det räcker långt det eftersom man värderar skogen efter att avverkningsförbud beslutats . Och då är den inget värt. 🙁 Samma som på Röbäcksslätten med nya vägen, Lindström fick 50 000 kr/ hektar . Han fick inte skrapa matjorden för det var prima åkermark ,men när beslutet var fattat med vägen ägde han inte marken längre och fick enteprenören sälja denna för 250 000 kr/hektar. Sverige börjar bli ett skitland utan vettig styrning, politiker som bara tänker på att hålla ett parti från makten istället för att styra landet. Och detta ytterlighetsparti bara ökar mer och mer på grund av att inte politikerna har tid och lust att ta tag i problemen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.