Kunskap och förnuft måste styra

Man måste beundra unga människor som sätter sig in i aktuella problem och agerar för att skapa opinion, Greta är ett sådant exempel. Det finns en rad miljöproblem som vi måste ta tag i. Giftiga utsläpp, plaster i haven, minskande fiskbestånd med mera. Det är otvivelaktigt så att klimatet förändras och medeltemperaturer stiger på jorden. Många kopplar detta till ökande koldioxidhalter i luften. När man lyssnar på forskare så slås man av att man tror och har teorier, men ingen vet säkert. Det står dock klart att vi måste minska användandet av fossila bränslen och använda andra energikällor. Där har vi i Sverige kommit långt.

Vi måste undvika hysteri och undergångsteorier. Kunskap och förnuft måste styra vårt handlande.Greta har blivit en symbol för vänstern som kräver nolltillväxt, ett annat ekonomiskt system, avskaffande av marknadsekonomin och ett statsstyrt ekonomiskt system. Det vore det dummaste som kan hända. Exemplen ute i världen talar sitt tydliga språk. Det är marknadsekonomin som lyft många människor ur fattigdom världen över.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.