Centerns vägval

Centern i Vilhelmina har tydligen gjort sitt vägval. Man säger att man vill samarbeta med Socialdemokraterna. Var det verkligen det här som väljarna röstade fram för ett drygt år sedan när Centern gick starkt framåt i valet? Berusade av valframgången byggde man sin koalition på lösan sand istället för på hälleberget. Man har inte orkat ta initiativ till skarpa förslag för att räta upp kommunens ekonomi. De nya budgetramarna är en början men de måste fyllas med innehåll.

För Moderaternas del så har vi inte bundit oss vid vissa samarbeten, varken före eller efter valet. Vi kan samtala och samarbeta med alla som har goda idéer. Det är klart att Vänstern och Sverigedemokraterna står långt ifrån oss ideologiskt. Men alla människor har lika värde, även i politiken. Samarbete behövs för kommunens bästa.

En kommentar

  1. Jörgen K

    Centern är notoriskt ökända för sitt sätt att vända kappan efter vinden, det är bara en knapp handfull centerpolitiker som verkar ha skälig integritet, detta återfinns i alla politiska sammanhang.

    Att Centern lierar sig med socialdemokraterna sker med regelbundenhet, även det i alla politiska sammanhang och över tid. Att det görs i Vilhelmina är knappast någon överraskning.

    Underskotten som Socialdemokraterna medvetet, under sin mandatperiod, drivit igenom genom målmedvetenhet, ohörsamhet eller helt enkelt okunskap borde skäligen i klartext deklareras för vad det är, och inte bara i generella termer som ”underskott”…..

    På så sätt kanske övriga börjar tänka till innan de så okritiskt anammar, traditionell 70-tals baserad osthyvelpolitik, som än aldrig fungerat, någonstans…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.