Flygkompensation

Bra att kompensation betalas ut för flygskatten till fattiga Norrlandskommuner. En flygskatt som aldrig borde ha införts. Flygplatser kämpar med minskat resande. Vi är många som inte har alternativ till flyget. Vi behöver flyget för att utveckla vår landsända. Men varför vill JÖK partierna ta bort denna viktiga kompensation?

2 kommentarer

  1. Jörgen K

    Skulle någon hundralapp vara skillnaden, borde man kanske fokusera mera på kronkursen…..
    Har flygplatserna större omkostnader för redovisning av flygskatten, det är det som ersättningen baserade sig på. Har absolut inget på tappet av passagerare, där har en försvagad krona mångfalt större inverkan…… Köp en dollar idag 9,50 för några år sedan 6,80, En Euro 10,50 och för några år sedan 8,10…… Sedan kan man börja lägga ihop 1 + 1…..

    Att flygskatten skulle erhålla en sådan vikt är att flytta fokus från de reella frågorna.

  2. Lars Eliasson (inläggsförfattare)

    Svag krona är en del av förklaringen till minskat flygande i Sverige. Antiflygkampanjen och flygskatten bidrar till nedgången i inrikesflyget. Våra små flygplatser i norr har små marginaler och måste ha statligt stöd för att överleva. Vi har lovats goda kommunikationer. Hoppas att staten inte sviker detta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.