Koalitionen som blev DSK

I Vilhelmina bildades en koalition bestånde av 5 partier efter valet. Koalitionen hade 14 mandat av 27 i fullmäktige och därmed majoritet. En brokig skara med Centern,Kristdemokraterna, Moderaterna, Feministiskt Initiativ och Politiskt Alternativ. Vid fullmäktige i December meddelade vi Moderater att vi lämnar koalitionen och går i opposition. Koalitionen blev då Den Spruckna Koalitionen, DSK. Vi kommer att försöka samarbeta i sakfrågor för Vilhelminas bästa.

I DSK finns väldiga spänningar och olika uppfattningar i många frågor så det återstår att se vad som händer nu. Centern har ju saknat både ambition och förmåga att hålla ihop samarbetet och har nu deklarerat att man vill samarbeta med Socialdemokraterna. Spännande år framför oss!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.