Riksdagen bestämmer

Det är smärtsamt för en minoritetskoalition att erkänna att det trots allt är riksdagens majoritet som bestämmer. När Moderaterna och Vänsterpartiet förhandlar om mera pengar till kommuner och Regioner skyndar sig regeringen C och L att presentera vårbudgeten som gäller från 1 juli , flera månader före vad som är brukligt.

Vilhelmina kommun har stora underskott att ta igen och jag känner stor frustration att man inte sköt till mera pengar i gällande budget, Budgeten har bara gällt i 20 dagar och nu plötsligt vill regeringspartierna skjuta till mera pengar på grund av pressen från oppositionen. Behövligt men ganska komiskt!.

Jag redogjorde i fullmäktige den 16 december för att Moderaterna ville skjuta till mera pengar i årets budget och uttryckte min stora besvikelse över att man inte hörsammat varningssignalerna utifrån landet.

Nu hoppas jag att oppositionen kommer överens om att förstärka innevarande budget med mera pengar och att Riksdagen sedan skjuter till mera pengar i vårbudgeten.Vår kommun och andra har ändå en tuff uppgift att se över utgifter och skära ned på kostnader vilket kommer att leda till omfattande uppsägningar av personal.

Det är ju riksdagen som bestämmer!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.