Låna till driften

Att Vilhelmina kommun tvingas till att låna 60 miljoner för att klara driften är tydligen inte unikt i Sverige. Det finns flera kommuner i landet som leds av Centerpartiet som också tvingas till att låna till driften.

4 kommentarer

  1. Jörgen K

    Vilhelminas prekära läge är inget som ramlat ner från en klarblå himmel…. Det är resultatet av är med bedrövlig insikt om omvärlden och oförmågan att inse vilka och vad som är nödvändigt för att ekonomin ska fungera. Det är många års resa till SMS-lånens tidevarv………

    Om man inte åtgärdar grundproblemen så spelar det ingen roll hur många skolor man dräper och hur mycket utanför tätorten man räknar bort.

    Nu läser man om mannen i media som aldrig gör fel som tillhör partiet som aldrig har gjort fel så enligt denne så är felen alla andras och nu ska han remma upp dem… Men hur var det nu, när startade vansinnet…….och vem vevade klubban….

    Frågan är varför man nöjer sig med att vara näst sämst…för inget av detta är något någon kan vara stolt över….

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Kommunen har länge haft höga kostnader, men aldrig vad jag vet haft en så svår situation som nu.När jag lämnade politiken 2010 så hade vi gemensamt lyckats att räta upp ekonomin. När jag återkom för ett drygt år sedan fanns ett prognostiserat underskott på 39 miljoner ,vilket även blev resultatet 2019. Det är klart att Socialdemokraterna som hade makten till 1 November 2019 har ett huvudansvar för de misstag som begicks tidigare. Men Moderaterna har under denna mandatperiod från första början argumenterat för att skyndsamt agera för att minska utgifterna. Tyvärr så har vi inget större inflytande då Centern och Kristdemokraterna sitter på alla ordförandeposter i Vilhelmina. Pengarna rullar och verkliga åtgärder får verkningar först 2021. Det är illa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.