Spara på arvoden

Moderaterna föreslår att kommunen sparar pengar genom att sänka arvodena med 10% och partistöden med 20%. Det är rimliga besparingar när vi tvingas till att spara hårt inom alla områden.

2 kommentarer

 1. Jörgen K

  Frågan dyker upp i form av vilken ”kostym” de olika partierna har klätt sig i och varför?

  Ett allmänt partistöd med generösa regler borde tas bort helt, det är inte rimligt att de olika partierna ska besitta egna lokaler eller tveksamma redovisningar som förljuget ”breddar” demokratiprocessen…

  Lokaler finns det gott om inom kommunens egna utrymmen och det går alldeles strålande att finna plats, i övrigt så är det att man ska betrakta partiarbetet på samma sätt som vilken föreningsverksamhet som helst.

  Då det gäller arvoden för det arbete som läggs ner av många frivilliga krafter, SKA det aldrig vara så att den enskilde ska betala ur egen ficka. I detta fall ska man inkludera inläsning av ärenden och dylikt även för suppleanter, allt att bredda basen för beslut. Då kommer totalkostnaden att minska och bredden för beslut att oka.

  Kommunens involvering i olika föreningar ska avslutas, det finns inget egenvärde i att exempelvis hålla Folkets hus Ek förening under armarna då det är kopplat direkt till en ideologi. Kommunen SKA vara åsiktsneutral. Kalla huset exempelvis ”Medborgarhuset”.

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Arvodena är väl inte högre i Vilhelmina än i andra kommuner. Men om det ska sparas så får alla bidra.
   Partistöden i Vilhelmina är väldigt höga med 35000 kr per parti och 14000 kr per mandat så har ett parti med ett mandat i fullmäktige 49000 kr per år. Andra kommuners företrädare som jag pratat med häpnar över den höga ersättningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.