Informationskrig

I Ryssland har man väldigt låga antal rapporterade fall av Coronaviruset. Man misstänker att myndigheterna mörkar det verkliga antalet smittade. Samtidigt sprider Ryska medier falska påståenden och konspirationsteorier om vad som händer i väst. Informationskriget är i full gång. Syftet är att skapa splittring och försvaga våra samhällen.

3 kommentarer

 1. Jörgen K

  Det spelar ingen roll vad det är för något så kommer alltid spelet att spelas, religion, politik eller helt enkelt naiva ställer upp och vilseleder för att visa att det alltid är någon annans fel eller att någon annan är sämre……..

  Men frågan är om kommunen har tagit höjd för den nu minskande skatteintäkten som följer i spåren? Det är betydligt färre skattebelopp som kommer in nu då permitteringarna har kommit igång och varsel lär snart börjar infinna sig i spåren av Covid-19. Högst troligt kommer sommaren även att gå innan ”normalen” infinner sig, så i den redan ansträngda kommunen vad har man gjort för att anpassa sig?

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Kommunen har nog inte ännu tagit höjd för minskande skatteintäkter. Men jag minns finanskrisen 2008-2009, då det var tufft i kommunens ekonomi.Det kommer att bli tufft nu också.

 2. Emil Umeå

  Det är lite skämmande hur det använder i situation som denna till att vinna strategiska fördelar men inte särkilt förvånande. Även hur Kina beskyller USA för coronaviruset. Sen verkar också en del vara för ett spel för att sälja olika produkter som t.ex. silvervatten osv vid sidan om den internationella politiken.

  Ett inslag på tv4 tog upp detta häromdagen. Du kanske sett det redan?
  https://www.tv4play.se/program/nyheterna/12533853

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.