Seger för fjällskogsägare

Skogsägare som nekats avverkning får nu efter att först ha vunnit i Miljödomstolen, även en seger i Miljööverdomstolen mot staten och Skogsstyrelsen. Grattis! En seger för äganderätten. Man kan inte inskränka i ägande och brukanderätten utan ersättning.

2 kommentarer

  1. Jörgen K

    Statens maffiametoder borde synas mera i media, att bara hänvisa till enskilda domslut eller någon som blivit klämd i systemet är egentligen att mörka det länge pågående förstatligandet av mark och begränsade av folks möjligheter till utkomst.

    Titta lite extra på hur staten driver genom länsstyrelserna bildande av naturreservat i en takt där 1/4 av Norrbotten nu är helt blockerad, 1/6 av Västerbottens län och 1/8 del av Jämtlands län. Lägg därtill beslutade undantagsområden som ytterligare begränsar möjligheter.

    Kommunala planmonopolet med dess mycket ensidiga lagstiftning som nära omöjligen ger den enskilde rätt, otal är fallen där egennyttan gått före allmännyttan genom denna lagdel.

    Listan kan göras lång där de enskilda idag hunsas, igår av baggböleriet och idag av staten och dess tentakler. Kollektivt fick någon för sig att kalla detta välfärd men maffiametoderna och underbordet spelet gör nu att även Cosa nostra avundsjuka över tillvägagångssätten.

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Ja man häpnar när man ser kartor där det bara de senaste åren bildats naturreservat i en väldigt stor omfattning. Enorma summor läggs på att undanta skogsmark från brukande.Man verkar aldrig få nog utan ökar hela tiden sina ambitioner. Inte underligt att det inte finns resurser till sjukvård och coronatester. När pengarna inte räcker till så försöker man ta mark från folk utan att betala. Skrämmande!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.