Orättvisa

Det finns partier i Vilhelmina som anser att vi inte behöver anpassa våra utgifter efter våra inkomster. De anser att vi är orättvist behandlade av staten och att vi borde få mera pengar från staten. De partierna styrde Vilhelmina och var oförmögna och ovilliga till att räta upp ekonomin.

Visst kan vi alla tycka att vi borde få mera pengar av staten. Men till dess måste vi ju anpassa utgifterna efter inkomsterna.

I grannkommunerna Dorotea och Storuman lyckas man få pengarna att gå ihop och få ett plusresultat. Är de kommunerna mindre orättvist behandlade eller har de duktigare politiker?

2 kommentarer

  1. Jörgen K

    Hur man än vrider sig och speglar sig i glansen av sin egen förträfflighet så krävs realism och handfasthet, för att uppnå detta krävs insikt och kunskap. Insikt är en nödvändighet för att förstå prioriteringar och kunskap är att genomföra dem, allt i denna process är konkret och kräver ingen ideologi utan kan betraktas som renodlade projekt. Ett bra projekt har generellt en ingående och omfattande efteranalys som leder till mer kunskap och insikt.

    Rätt man på rätt plats, har man verkligen det med tanke på hur det ser ut i plånboken? Att en eller par politiker går runt och är förvirrade och helst vill köpa röster i nästa val med kommunens pengar kan bara beklagas, att skylla på alla andra och envar för att undgå granskning är fegt och visar bara att man inte hör hemma på ett förtroendeuppdrag.

    Det kommer inga pengar från staten förutom nålpengar som inte gör varken till eller från. Vad gör ett par miljoner ”extra” då skuldberget okontrollerat bara ökar utan någon som insikt att dra rejält i nödbromsen.

    Tyvärr så finns ingen annan bot, nödbromsen skulle ha slagit till redan 2017 och 2018, så nu med den takt som man tagit i ärendet lär närmaste seklet gå rådjävligt illa…….

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Ja det är tråkigt med politiker som inte vill ta ansvaret för kommunens ekonomi utan försöker att slå i folk att man inte behöver spara därför att det är synd om oss. Sådana politiker måste röstas bort från politiken. Annars kommer vi aldrig att få ordning och en bra framtidsutveckling.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.