Bra poliser

Vi har i stort sett en väldigt bra poliskår i Sverige. Visst finns enstaka rötägg här också. I USA verkar man ha stora problem med rasismen inom poliskåren och rötägg som begår övergrepp. Återigen har en oskyldig mördats av en polisman. Det har orsakat de största demonstrationerna och oroligheterna på åratal. Självklart måste folk få demonstrera och visa sin ilska men man måste fördöma våld och skadegörelse. Jag tror att i stort har man en bra poliskår även i USA. Polisen har monopol på att utöva våld för att upprätthålla lag och ordning. Det är helt nödvändigt.

2 kommentarer

 1. Jörgen K

  Kvinnor gruppvåldtas i Örebro, flickor könsstympas i Jönköping, tjejer överfalls våldtas i Malmö, ungdomsgäng innehållande gatubarn attackerar polis i Göteborg, papperslösa används som heroinlangare i centrala Stockholm och skolelever blir rånade på sina kläder efter att de blivit urinerade på…. Ingen demonstrerar, ingen lyfter ett finger i protest.

  En grovt kriminell omkommer under ett gripande i USA, Svenska folket demonstrerar, antirasistisk manifestation.

  Be mig aldrig respektera alla, folk är dumma i huvudet på riktigt.

  Självklart är polisiärt övervåld förkastligt oavsett varifrån det än må komma men när allt ovidkommande är bortskuret så ankommer det på två grundteser, rättigheter och skyldigheter.

  När det är fastställt krävs inte mycket till för att förstå att de yttringar som vi ser är i sig producerat och orkestrerat av grupper som i sin övertygelse eller i sin enfald tros besitta sanningen och alla rättigheter helt befriade från skyldigheter……

  Verkligheten är dock något fullständigt annorlunda…

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Håller med dig i mycket. Brottsligheten i Sverige måste bekämpas hårdare. Det är så märkligt att ingen demonstrerar när oskyldiga som mördas i Sverige. Demonstranterna som försökte storma slottet hade tur att ingen blev skjuten. Poliserna motade bort dem med batonger och pepparsprej. Hade de kommit närmare så hade de riskerat att bli skjutna av högvakten som har order att skjuta skarpt efter varningar och varningsskott. Oroligheter används av extremister på vänster och högerkanten för att skapa kaos och förändra samhället och avskaffa demokratin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.