Skogen är viktig

Den svenska exporten av pappersmassa, papper och sågade trävaror drog år 2019 in 150 miljarder till Sverige. Dessutom skapas jobb i skogsbygder, industri och transportnäring. Speciellt viktigt i inlandet där det inte finns så mycket industrijobb. Skogen är en viktig inkomstkälla för alla privata skogsägare där många lägger ned stort arbete på att sköta sin skog.

2 kommentarer

  1. Jörgen K

    Och i samma ögonblick blockerar staten möjligheterna till uttag i stora delar av områden som sätts under reservatsformer. 1/4 del av Norrbotten är spärrade, 1/7 av Västerbotten och en 1/10 av Jämtlands län är helt undantagna, det rimmar i sanning illa. Samtidigt så omöjliggörs småskalig vidareförädling genom rigorösa föreskrifter och kostnader som avskräcker mera än lockar till nyetableringar.

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Ja nu måste det bli slut på reservatshysterin. Skogen måste brukas. Det läggs enorma summor pengar på att bilda reservat, pengar som behövs i sjukvården och annat viktigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.