Platta till kurvan

Regeringen pratar om att Sveriges strategi mot coronaviruset är att platta till kurvan. Man säger att strategin lyckades. De flesta andra länders strategi är att minska antalet döda. Många verkar ha lyckats med det. Tyvärr så är skillnaderna i antalet döda väldigt stort mellan Sverige och våra grannländer. Sverige har nu över 5200 döda av corona, skyhögt fler än grannländerna. När nu många länder börjar öppna sina gränser men svenskar stängs ute är det ju naturligt. Men det känns som att något har gått väldigt snett. En av världens största tidningar kallar Sverige för pariastat. Det är på tiden med en ordentlig utvärdering hur pandemin hanterats i Sverige.

2 kommentarer

  1. ivar

    Du tillhör ett parti som värnar människans fria val men nu verkar det som om du vill ha en stat som detaljstyr folket, typ som i de gamla östdiktaturena eller andra diktaturer. Vi har fått råd hur vi bör uppföra oss. Det är en frihet under ansvar.
    En av orsakerna till de höga dödstalen på vissa ställen i landet beror på prispressen inom vården. Skattepengarna har inte gått dit de ska utan i chefers och region politikers fickor i stället.

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Sverige regering har valt en strategi som avviker från de flesta andra länders.Det är därför som vi har en stor smittspridning och höga dödstal och andra länder som stänger oss ute.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.