Barnperspektivet

Barnperspektivet är viktigt. Våra barn ska få det lika bra eller bättre än vi själva. Då måste vi lämna över en ekonomi i ett bra skick. I Vilhelmina verkar det bara vara Moderaterna som bekymrar sig för ekonomin och vilken framtid vi skapar för våra barn. Socialdemokraterna och Centern har ingen plan för hur vi ska få en ekonomi i balans. Kristdemokraterna, Feministiskt initiativ och Politiskt initiativ vill inte spara alls och Sverigedemokraterna vill höja skatten.  Hur ska det då bli någon ordning i Vilhelmina med Sveriges högsta kostnad per invånare galopperande underskott ?

3 kommentarer

 1. Åsa Össbo

  Men oj så intressant – vilken fantastisk plan har Moderaterna för att få ekonomin i balans? Det går ju för övrigt att säga sig använda ”barnperspektivet” på många olika sätt – ett sätt är att spara så att alla barn måste flytta till en tätort (eller få mycket längre arbetsdagar) ett annat är att att stå upp för att vissa saker måste få ”kosta” och vara småskaliga för barnen och för framtida utveckling i landsbygd, utanför den urbana tätortsnormen. Men låt höra, eftersom M höll nere UNs budget och samtidigt inte besvarade frågan om hur gymnasiet kan tryggas med just en sådan budget som du röstat för, du som just uttalade oro för gymnasiets existens. Tror nog det handlar mer om att vissa inser vad verksamheter kostar medan andra inte inser konsekvenserna av (och möjligheterna i) siffror i budgeten utan stirrar sig blinda på jämförelsetal i fel verksamhetsområde.

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Jag efterfrågade i kommunfullmäktige en plan för när och hur kommunens ekonomi ska vara i balans, men fick inget svar. Politiskt Alternativ lade sin orealistiska bluffbudget som saknade 30 miljoner i intäkter. Så gör man inte om man har något ekonomiskt ansvar.

 2. Jörgen K

  Politiken i Vilhelmina påminner alldeles för mycket om Fredriksdalsteaterns föreställningar, alla karaktärer verkar återfinnas och i ärlighetens namn finns det inget som inger förtroende i detta.

  Anser man sig tillhöra gruppen som aldrig gör fel och pekar åt alla håll och använder invektiv före förstånd blir inte bara kommunens ekonomi katastrofal utan även innehållet i alla verksamhetstentakler bedrövliga.

  Resultatet av vad som aktivt sparas in på är ett antal lönebidragstagare, resten verkar vara stadd i dunkel….

  Min kommentar är enkel : -Satan i den potthålsfyllda gatan vad eländigt bedrövligt denna kommun sköts av dessa självupptagna egon !!

  Visa på resultat, för nu är orden fullständigt innehållslösa !!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.