Bättre vägar

Det är många vägar som är i bedrövligt skick. Istället för att satsa mera så har vi en regering som drar ned på anslag för vägunderhåll. Bedrövligt! Jag hoppas att man snarast åtgärdar vägen mellan Stalon och Dikanäs som är i verkligt dåligt skick bitvis. Bra vägar är av stor betydelse för att utveckla vår kommun.

2 kommentarer

 1. Jörgen K

  Jag, som enskild, har varit på beträffande vägfrågan gentemot länsstyrelsen som genom bildandet av Marsfjälls naturreservat iklädde sig själv genom beslut ansvaret för utveckling, infrastruktur och tillgängligheten till området.

  Betänk att redan runt 20-talet pratades det om vikten av framkomlig väg, då tog det ytterligare 35 år innan första bilen togs sig ända in i byn. Idag så visar sig stubbar i vägbanan från den tiden, så fantastiskt ofantligt bra är det……Mitten på femtiotalet åktes det till Kanarieöarna men framkomlig väg i fjällen var tydligen mer än lyx.

  Vad svarade länsstyrelsen då? Jo, underlaget i beslutet kan inte man ansvara över då det är trafikverket som ansvarar över den delen och på trafikverket framgår det att kommunen i samrådsmöten aldrig påtalat behovet eller önskan om åtgärder.

  Så, om det bara var vägen till Dikanäs skulle frågan enkelt kunna lösas, men genom välfärdens politiska fördelningsprioritering så lär nog helvetet hinna frysa till is innan något händer………

  Uppenbart klarar inte Vilhelmina kommuns representanter att vara tillräckligt raka mot trafikverket och även mot Länsstyrelsen för att bli tagna på allvar i frågor som dessa…. Det ska inte vara ett lotteri vad som blir av eller inte !

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Ja när det gäller vägfrågor så måste kommunen ligga på hårt, annars händer inget. Jag har tidigare försökt påverka i vägfrågor som att riksväg 45 skulle bli Europaväg. Skrev ett brev till dåvarande statsminister Göran Persson angående Sagavägen mellan Kittelfjäll och Skalmodal som var grusväg och i bedrövligt skick.
   Det gäller att agera på olika plan. Kommunen måste agera. Man måste påverka riksdagsledamöter och partier. Skrivelser i tidningar mm.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.