Budgetdisciplin

Det är lätt att anta en budget i Kommunfullmäktige som är i balans. Det svåra är ju sedan för Kommunstyrelsen och nämnderna att hålla sina budgetar. Sedan har kommunstyrelsen ett ansvar att se till att budgetarna hålls. Kommunstyrelsens arbetsutskott sammanträder ganska ofta. Där är det extra viktigt att det sitter personer som ser till hela kommunen och kommunens ekonomi. Personer som ser till sig själv, sina partikamrater och sina arbetskamrater i kommunen har inte där att göra.

2 kommentarer

  1. Jörgen K

    Jag har febrilt sökt på kommunens hemsida bland protokoll och övriga handlingar och finner ingen budget värt namnet budget! Om man petar lite här och karvar lite där, sedan förlitar sig på osthyveleffekten som alla gånger tidigare aldrig fungerat, så är det och förblir en snubblande och tafatt försök att kalla något budget, bedrövligt. Sedan saknas alla uppräkningar och kostnadsökningar som normalt infinner sig efter varje år. Au protokoll 2020-08-25 berörde knappt den ekonomiska statusen efter sommaren överhuvudtaget………

    Budget i balans med en upplåning till driften fullkomligen skriker av enfald och okunskap !!

    Mitt förslag är att i Kommunstyrelsens arbetsutskott ersätta samtliga med Magnus Hedberg och Magdalena Kowalczyk…. dags att googla….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.