Populisten Åsa Össbo

Åsa Össbo har varit med i politiken ett tag. Hon var med om att dra ner ekonomin i Vilhelmina och orsaka stora underskott. Hon var med i den styrande koalitionen och bromsade där försök att räta upp ekonomin. Hon har lämnat sina politiska uppdrag men är tydligen aktiv i partipolitiken. Jag deltog i Kommunstyrelsens sammanträde som ersättare. Då har man inte rätt att lägga förslag och rösta. Åsa Össbo deltog inte i KS sammanträde, men vet tydligen ändå vad som sades.

Åsa Össbos parti, Politiskt Alternativ , röstade ja till besparingarna där man sänkte temperaturen i skolorna till 19 grader. Enligt vad hon själv skriver så tar man inte avstånd från den åtgärden. Jag själv yttrade inget emot att sänka temperaturen, men hade ingen information om att den skulle sänkas så lågt som till 19 grader. Kommunens tjänstemän borde veta vad som gäller och att Folkhälsomyndigheten föreskriver 20 grader som lägsta temperatur.

Det som är jobbigast för populister är när de tvingas att ta ansvar för impopulära beslut.

Vilhelmina har en tung väg att vandra för att få ordning på ekonomin. Vi Moderater är pådrivande för att få ner kostnaderna och anpassa dem till våra inkomster. Då måste man prioritera rätt och satsa på kärnverksamheter som skolan, äldreomsorgen och handikappomsorgen. På KS bord fanns en rad förslag som man förkastade. De verksamheter som tilläts att växa när vi hade en god ekonomi måste ses över. Turistbyrån är en sådan verksamhet som bör bantas eller helt läggas ned. Det är inte roligt att dra ned på verksamheter och säga upp folk, men det är helt nödvändigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.