Vilhelmina behöver företagare och företag

Vilhelmina behöver företagare och företag

 

Vilhelmina befinner sig i en svår ekonomisk situation. Vi har levt över våra tillgångar och har alldeles för stora utgifter vilket orsakar enorma underskott i ekonomin. Underskott som undergräver kommunens egna kapital och framtidsmöjligheter.

Vår kommun har under många år styrts av Socialdemokrater, vilka har byggt ut den kommunala administrationen och verksamheten. Allt fler fastigheter övergår från privat ägande till kommunalt. Många företag upplever att de har svårt att konkurrera med en expansiv kommun. Företagsklimatet upplevs som dåligt och kommunen ligger långt ner på rankingen, även om det förbättrats något.

Det är mot denna bakgrund så tråkigt att Centerpartiet som tidigare slagits för Lagen om valfrihet, LOV och kommunala entreprenader, nu lagt sig platt för Socialdemokraterna i sin nya koalition.

Vid det senaste sammanträdet i kommunfullmäktige röstade man igenom en kommunalisering av sophanteringen. En verksamhet som i många år bedrivits på entreprenad ska nu utföras av kommunen. En sopbil ska inköpas för ett antal miljoner och jobbet ska utföras av kommunanställda. Inga trovärdiga kalkyler om alternativen har lagts fram. Det är tydligen på den vägen som majoriteten vill leda vår kommun.

Vi Moderater tror på Vilhelminas framtid. Vi tror att vi måste ta tag i den ekonomiska situationen och minska kostnaderna. Vi tror att Vilhelminas möjligheter till utveckling ligger i företagande och nya jobb. Därför behöver Vilhelmina ett maktskifte.

 

Lars Eliasson

Ordförande för Moderaterna i Vilhelmina

Kommunfullmäktigeledamot

En kommentar

  1. Pingback: Konsten att skriva kort… | En fjällbos funderingar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.