Säkra behovet av drivmedel!

Sverige och världen håller på att ställa om från fossila drivmedel till drivmedel utan CO2 belastning. Allt fler hybridbilar och rena elbilar säljs nu. Då gäller det att säkra tillgången på el. Där visar de rödgröna en stor nonchalans när de lägger ner befintlig kärnkraft utan andra stabila alternativ. Ibland så blåser det ju inte. Elkrisen i södra Sverige kommer att förvärras.

Övergången till eldrivna fordon kräver att man bygger ut möjligheter till laddning. Hur det ska se ut rent praktiskt återstår att se, men det är klart att omställningen kommer att ta tid. Då gäller det att det finns bensinmackar kvar ute på landsbygden så att vi inte blir strandsatta. Nya miljökrav som kräver miljoninvesteringar hotar små bensinmackar redan nu. Det måste finnas bensin och diesel i tiotals år framåt för alla dagens lastbilar, traktorer, bilar, fyrhjulingar och snöskotrar mm. Väldigt få har ekonomiska möjligheter till att helt plötsligt byta ut alla sina fordon. Det krävs sunt förnuft!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.