Var försiktig med utgifter

I Vilhelmina måste vi fortsätta att vara försiktiga med utgifterna även om vissa framtidssatsningar är nödvändiga. Vi har inte en ekonomi i balans och underskotten är fortfarande gigantiska. Det gäller vara realistisk och uthållig. Vi måste komma tillbaka till ett överskott i finanserna för att ha handlingsfrihet i framtiden.

2 kommentarer

 1. Jörgen K

  An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

  Tyvärr Lars, med den bedrövliga insikt som visats av de som leker med beslutsklubban känns att ringa sker med eftertanke och Vilhelmina kommuns väl i fokus.

  Det är förunderligt att man måste bli väckt ur sin slummer av SKR som pekar på de självklarheter, som varit allmänt känt sedan 2015. Sedan att de i sina bloggar vill påskina att de hade vag insikt om detta ger nog det ultimata beviset för deras ringa förmåga.

  Tittar man på deras måluppfyllelse i boksluten är det rent deprimerande att se det klena engagemang för att komma i rätt riktning. Skulle man ta uppgifter från de gångna 5 åren och skapa en ”statistisk modell” över Vilhelmina så inom drygt 3.5 år är kommunen satt under förmyndarskap.

  Dessa ”statistiska modeller” görs överallt av aktörer i debatt-Sverige, så varför inte i Vilhelmina? Eller är det så illa att man har gjort en som visar på guld och gröna skogar, och 101% av röster i nästa val…..

  Det verkar nästan att det är det sista som är ledstjärnan.

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Det tragiska är att makten kommer framför allt annat. Behålla makten och vinna nästa val är ledstjärnan. Då betyder en kraschad ekonomi inte så mycket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.