Nej till högsta skatten

Insändare i VK

 

KD höjer skatten

Vid kommunstyrelsens senaste sammanträde i Vilhelmina yrkade Kristdemokraterna återigen på att skatten ska höjas med 50 öre. KD verkar vara helt besatta av att ge Vilhelmina Sveriges högsta kommunalskatt.  Vilhelmina har Sveriges högsta kostnader per invånare och stora underskott. Då måste vi rätta mun efter matsäcken och sänka kostnaderna. Vi Moderater säger nej till höjd skatt och vill arbeta för sänkta kostnader och en ekonomi i balans.

Lars Eliasson M

2 kommentarer

  1. Jörgen K

    Då man redan missat ”välfärdens kärna” och kostnaderna spretar okontrollerat iväg på vad som tros ge några extra röster vid nästa val kommer enfalden alltid att kräva mer utdebiterade skatter och avgifter. Avgifter som inte är förhandlingsbara är att betrakta som förtäckt skatt, så den delen ska också tas med.

    Även om vi så betalar 101% så kommer det ganska snart att återigen bli ebb i kassan, det ligger i systemet med den offentliga ekonomin.

    Det vi kräver av alla andra torde inte vara några problem att lösa för det offentliga, det finns tre olika begrepp inom denna sfär: Lagstiftat SKALL, lagstiftat BÖR och lyckliggörande genom val.

    De två sista delarna kan man bara stryka rätt av. Det är konsekvensen av den förda ”lokalpolitiken”…

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      När man ser på kostnadsutvecklingen i Vilhelmina jämfört med andra kommuner så är det tydligt att det hände något runt år 2015. Då tillät man kostnaderna sticka iväg i vår kommun jämfört med de andra. Vissa hävdar att vi är missgynnade i skattesystemet. Kan så vara , men huvudorsaken till den dåliga ekonomin är misskötsel av kommunen. Då är det tråkigt att vissa partier bedriver en populistisk politik där de försöker vinna röster på detta, istället för att ta ansvar och minska kostnaderna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.