Kungen och sanningen

Vissa verkar bli upprörda över att Kungen säger sanningen om hur coronakrisen hanterats i Sverige. Att han säger att vi misslyckats och att många människor dött kan ju ingen säga emot. Är sanningen kontroversiell i Sverige?

4 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Jag tror faktiskt inte att du har missat poängen med kritiken mot kungen. Enligt sina konstitutionella uppgifter så skall han vara försiktigt med att uttala sig i politiska frågor och det vet du säkert.

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Att många i Sverige har dött på grund av Covid 19 är en sanning och djupt tragiskt. Att vår statschef säger det är inget kontroversiellt utan rent av hans plikt!

  2. Jörgen K

    Sanningen är egentligen bara intressant om den kommer från ”rätt” megafon.
    Det finns knappt en enda fråga som faller utanför den tesen.

    Just i denna fråga som alla runt om betraktat som ett monumentalt misslyckande, där alla jämförelser medialt jämnas med marken med argument som ”det går inte att jämföra siffrorna” och ”det är någon annans fel”.

    Nu går alldeles ypperligt att jämföra siffrorna och ja, det är den sittande konstellationen som innehar beslutsklubban som skulle ha gjort rätt, ingen annan.

    Att nu då Kungen säger sanningen förfasas världen, märkligt. Nu flyttas fokus till varför kungen sa eller inte sa olika saker från det reella. Han har rätt och det vet numera alla och envar, att bli avslöjad med byxorna nere är nog grundorsaken till rabaldret.

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Ser på internationella kanaler att kungens uttalande väckt uppmärksamhet. Det påpekas även att den svenska strategin med att försöka uppnå flockimmunitet misslyckades. Det är dock tragiskt att de som stod för strategin inte erkänner sitt misstag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.