Elimport

Nu på eftermiddagen den 18 Januari klarar Sverige inte av att försörja sig med el utan vi tvingas till att importera. Ska det verkligen vara så?

4 kommentarer

  1. Jörgen K

    Importen går till en viss nivå av kostnader, naturligtvis är det gas, olja och kol samt öststats kärnkraft vi importerar. Det är innan vi drar igång våra egna oljekraftverk.

    En kärnkraftsreaktor färre i södra Sverige, tillsammans med ringa vind för närvarande, förklarar också till viss del varför två oljeeldade kraftverk i Karlshamn i Blekinge har satts på högsta beredskap för att kunna täcka upp för eventuella effekttoppar som kan uppstå i kylan.

    Tacka Mp och S som låter det ske med en miljöpolitik som går i motsatt riktning i verkligheten än vad orden påstår. Så tillbaka till kol och olja är det verkligen Miljöpartiets mål?

    Frågan är om inte denna religiösa ”miljö”-hysteri är en ren samhällsomstörtning utan eftertanke…..

    Samtidigt kan jag bara konstatera att hösten var varm och blöt som gav fulla vattenmagasin, vilket gav ringa förbrukning. Kall-dagarna hit intill är få så problemet är större äv vad vi tror.

    En torr och kall höst med en kylig vinter och långdragen vår lär visa hur illa det kommer att fungera, det är dags att sätta ner foten i jorden och ställa sig stadigt. Då har vi inte ens börja ladda fordonsflottan som det är tänkt……

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Jag börjar undra om regeringen verkligen inte ser vad som håller på att ske utan om man medvetet drar Sverige in i elberoende av kolkraft i utlandet och kaos i elförsörjningen? Miljöpartiet vill ju ha ett annat samhälle.

      • Jörgen K

        Det blir att skaffa häst och vagn, lära sig pennsylvaniatyska och gräva i jorden, det verkar vara visionen om framtiden.

        Man får inte låna pengar eller försäkra sig själv eller egendom, inte använda el eller alla former av motordrifter….. Lite av miljöpartiets partiprogram……..eller Miljöpartiets målsättning.

        Man pratar om samhällsomstörtning i stor skala då man nu ser hur det krackelerar i fogarna…
        Tur man har lite frö och en vedhög, men alla andra?

        • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

          Stora faror med dagens samhällsutveckling. Nu propageras för elbilar. Men Mp vill ju inte ha någon privatbilism och vill inte se till att säkra elförsörjningen. Snart står vi där med hårt beskattade elbilar, hårdbeskattad el och elbrist.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.