Lyckligaste landet

I flera år nu har Finland rankats som världens lyckligaste land. Låg kriminalitet, jämställt samhälle och bra sjukvård tillsammans med exceptionella utbildningsmöjligheter som är rankade bland de bästa i världen är några viktiga faktorer som gör att Finland hamnar i topp. Den höga kriminaliteten är nog en viktig faktor till att Sverige hamnar sist av de nordiska länderna, på plats 7.

Det är häpnadsväckande att Finland som var så hårt sargat av kriget med bombade och nedbrända samhällen och ett stort krigsskadestånd till Sovjet lyckades att kämpa sig upp och hamna i toppen. Sverige som undkom kriget och som blomstrade årtionden efter lyckades inte förvalta framgången. Vi är på väg utför. Varför måste det vara så? Vi har uppenbarligen inte de politiker i landets ledning som behövs och klarar av situationen. Ett och ett halvt år till nästa val.

4 kommentarer

  1. Jörgen K

    Så länge vi drillas av folk som aldrig gör fel som tillhör ett parti som aldrig gjort fel eller gör fel så har du fått allt om bakfoten. Inga andra har lyckats bättre än Sverige oavsett vad du argumenterar om för något………..Allt från det lilla till det stora………Det är säkert fel på rankingen och det går självklart aldrig att jämföra några siffror då partiet har lyckliggjort varenda en, här finns inget som är fel, märkligt att du inte är salig och hänförd…….vi behöver inte titta på någon, det är alla andra som ska titta på oss…..

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Hanteringen av Coronapandemin och regeringens självgodhet har tyvärr lett till alltför många dödsfall i Sverige.

      • Jörgen K

        Det är i sanning bekymmersamt.

        Man undrar varför Sverige inte kan ta lärdom av våra grannländer, det verkar inte finnas något de har varit lyckosam i som implementerats i Sverige.

        Skola, kriminalvård, äldreomsorg, sjukvård, glesbygd eller nått annat för den delen heller verkar som Sverige står helt över med pekande finger på allt och alla som bär kritik.

        Är det för att man riskerar att rationalisera bort sig själv som motståndet är så kompakt?

        • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

          Tron att vi är bäst i världen måste bort för att vi ska kunna börja lära av andra lyckosamma länder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.