Destruktiva Mp

Miljöpartiet vill ta stora arealer skog ur produktion och fördubbla arealen formellt skyddad skog. Det vore en katastrof för ett skogslän som Västerbotten. Hoppas att man presenterar en konsekvensbeskrivning på hur många jobb som försvinner, hur landsbygden tappar befolkning och hur mycket skatteintäkterna minskar.

Det är förunderligt hur Centern som förut slogs för landsbygd och skogsbruk nu övergivit sina forna väljare och blivit ett storstadsparti. Man slogs för en regering med Miljöpartiet och kommer att göra det inför valet 2022. En regering innehållande Mp utarmar landsbygden genom det minskade vägunderhållet, de höjda fordonsskatterna, höjda bränslepriser och försämrade flygförbindelser. Ett stort problem är radikaliseringen av statliga myndigheter när Mp får tillsätta styrelser och ledande tjänstemän. Vi ser det inom skogsfrågor, miljöfrågor och jaktfrågor bland annat.

Vi behöver en ny regering som vänder den negativa utvecklingen och för en politik som gynnar boende på landsbygden. Där är kommunikationer avgörande för möjligheterna till boende. Där ger skogen möjlighet till jobb och inkomster.

 

2 kommentarer

  1. Ove

    Jag trodde att tjyveri var förbjudet i Sverige. Men MP ska kunna stjäla min mark. Ska inte få hugga ved, inte hugga skog för att såga upp till byggnadsvirke på mitt eget sågverk, så som vi alltid gjort, vilket är bra för miljön. Nä bättre att köpa virke som transporteras långt. Tjuvar är vad dom är, sossarna är då inget bättre.

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Det finns många som vill bestämma vad man får göra på sin egen fastighet numera. Privata markägare som skött sina fastigheter i generationer är inte längre betrodda att göra det. Det är skrämmande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.