VPK

När ska VPK/V göra upp med kommunismen? Vänsterpartiet har ju ett ungdomsförbund som vill göra Sverige till ett kommunistiskt land. De sitter med i partistyrelsen.

2 kommentarer

 1. Jörgen K

  Det tåls att upprepas :

  Vad jag inte kan förstå är hur i detta nådens år 2021 (V) öppet och lättvindigt sluppit all granskning och ansvar i dag och genom historien. Januari 2021 klubbade Ung Vänster igenom att förbundets mål är ett kommunistiskt samhälle.
  1990 skrotade (V) kommunismen som begrepp, men driver den som ett ”klasslöst samhälle” eg. samma sak. Nosshi Dagostar som nytillträdd partiledare tar avstånd från sitt eget partiprogram utan att någon reagerar?

  Kommunisternas historia i Sverige är kantad av makabra stöd till totalitära diktaturer. Kommunistiska internationalen, Komintern som bildades 1919 dirigerade kommunisterna över Europa, som de Svenska rättade sin politik efter. Detta gav det märkliga att kommunisterna i Sverige 1939 ställde sig bakom Tyskland och Sovjet genom Molotov-Ribbentrop-pakten där Europas öst delades upp och kriget inleddes.

  Även efter krigsutbrottet stöddes Tyskland och man bytte ut fascism mot imperialism vilket gav stöd till att skuldbörda västmakterna och skydda Hitler. Invaderingen av Polen sågs positiv och så även Baltikum, Finland, Vitryssland, Ukraina och Bessarabien. Man var övertygad att Sovjet bara skyddade sig från Finlands och omgivningens aggressivitet, samtidigt var ju länderna varorna man köpte med pakten med Hitler…..Socialdemokraterna med Sten Anderssons försvar av Sovjets ockupation av Baltikum, Pierre Schori stödde en Sovjetisk inmarsch i Polen..listan kan göras lång

  Det var inte förrän Tyskland invaderade Danmark och Norge 1940 som de Svenska kommunisterna började ifrågasätta lojaliteterna mot Komintern.

  Vad märkligt är att denna spricka har följt med fram till idag, visst har man skalat i åsikterna och åtskilliga fraktioner har lämnat från vad vi idag kallar Vänsterpartiet. Har historien gått ur i tvätten? Absolut inte, här finns ingen reell intention att ”krypa till korset” utan är man samhällsomstörtare så är man…….

  Så var är granskningen? Det vore på sin plats att veckla ut byltet och visa världen vad som döljer sig däri..

  Men ser man på utvecklingen i småpartierna på vänsterkanten så slår detta igenom, Miljöpartiet strävar hårt vänsterut genom tvångsstyrning av ägande, Feministiskt initiativ är definitivt sprungen ut ur vänsteravgrunden. Samtidigt tenderar viss falang hos socialdemokraterna också stå stadigt i den fållan. Centern som står och väger, har hamnat inne i denna vänsterfålla vilket ses särskilt genom det liggande förslagen om tvångsinlösen av enorma skogsarealer i norr.

  Var är medias bevakning?

  Nu pratar man om att kriminalisera förintelseförnekare medan Svenska regeringen är de största enskilda givarna till Palestina som sprider förnekelsen och har som mål att förinta judarna, cyniskt så det förslår….

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Det är förunderligt att medias granskning uteblir, men förståeligt när man vet de rödgrönas dominans bland journalisterna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.