Tårtfirande

Vår regering stänger ned fungerande verksamheter i Sverige. Nu ska Bromma läggas ned. Miljöpartisterna firar nedstängningarna med tårtkalas. Det går utför för Sverige.

10 kommentarer

 1. Jörgen K

  Nu får man ju ett strålande tillfälle i så fall att bygga en vindkraftspark där i stället, eller kanske ett kärnkraftverk så den energi de förbrukar produceras på deras egen bakgård…..

  Nog är det bra underligt …..

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Mp hittar nog en massa maskar och skalbaggar där så det inte går att bygga något nytt.

 2. Ivar

  Jag kollade på flightradar24 och det går bara 5 linjer därifrån. Det är till Bryssel, Malmö, Helsingborg, Halmstad och Visby. Inget till Norrland så jag kan inte förstå varför de norrländska Moderaterna är så upprörda över en nedläggning av en flygplats som inte är lönsam. Förslaget att bygga vindkraftverk där är bra istället för att hugga ner en massa skog här uppe för nya verk.

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Det flygs mindre nu i pandemin. Tror att linjen till Umeå är på gång att startas igen. Folk går inte på bio i pandemin. Skall vi lägga ner alla biografer då?. Mp har ju sagt nej till utbyggnad av Arlanda. Man vill ju lägga ner flyget, liksom bilism,kärnkraft, skogsbruk mm.

 3. Brorson

  Jag tycker att Moderaterna ska vara rädda än så här om sitt anseende som skattesänkarparti, ett parti som lovar att sänka skatten utan att det går ut över välfärden, lag och ordning. Då sa man inte slösa pejgar på en onödig flygplats i Stockholm, av alla ställen. Jag stödjer fullt ut förslaget om en vindkraftpark på Bromma-fälten, gärna 300 m höga kraftverk, som fångar vinden från alla håll. Så kan stockholmarna ladda sina elbilar eller elcyklar.

  Vi måste säga nej till nya vindkraftverk långt från konsumenterna i bristområdena, och de enorma överföringsledningar som det kräver. Och de enorma överföringsförluster i stamnätet som det medför. Jag säger också nej till havsbaserad vindkraft i våra vackra skärgårdar och i öppet hav. Men på obebyggd mark, industriområden o dyl i eller i direkt anslutning till storstäderna går det bra, tycker jag. Och föreslår att en vindkraftpark öven byggs på omstridda Ön, son ligger nästan mitt i Umeå.

  Vi behöver ingen fortsatt expansion av de stora och medelstora städer, som redan har ett invånarantal över 70.000 i hela kommunen. Hela Sverige ska leva och då behövs ett stopp för fortsatt storstadsexpansion och ett stopp för all verksamhet, som gör nuvarande glesbygdskommuner oattraktiva ett leva i. Inte minst för utflyttade storstadsbor, som får avstå från så mycket som finns i storstäderna, och bara har den fantastiska naturen på inflyttningsorten.

  De som vill bo kvar i storstäderna i tron att det skulle vara mer miljövänligt får finna sig i hur de små uppoffringar, som detta kräver. Nej till nya bostäder på Bromma-fältet, men lägg ner flygplatsen. Vad gäller vindkraften måste det bli ett slut på NIMBY-mentalkteten bland storstadsinvånarna och de politiker som dessa har röstat fram. (NIMBY = Not in my backyard,)

  • Jörgen K

   Problematiken är MP:s bakomliggande agenda där samtliga icke statliga flygplatser skall avvecklas så snart som det går. Samtidigt öppnar MP att låta kommunerna själva ta hela den ekonomiska smällen om de kommunala flygplatserna önskas lokalt vara kvar.

   Apropå Bromma så går det en hel del taxi-flyg och frakt-flyg, Pandemi kan man ignorerar och titta enbart på realdata Bromma 2018: 29.714 landningar med passagerarfrekvens av 2.503.382 st. vilket omfattar samtliga händelser.

   Så ja, Bromma är en stor eker i hjulet för Sverige. Det underlag man går till beslut med är precis så bedrövligt som alla andra beslut MP driver igenom med S som… ja vadå ??!

   • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

    Först sade man nej till att bygga ut Arlanda. Nu vill man lägga ner Bromma. Agendag är tydlig. Sverige skall avvecklas.

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Man vill lägga ned Bromma, men vill inte bygga ut Arlanda som alternativ. Bromma ska läggas ned snarast därför att folk ska åka snabbtåg istället. Men några snabbtåg finns inte förrän tidigast 2050. Är det cykel som gäller till dess?

 4. Brorson

  Jag bör väl också kommentera förslaget att bygga ett mindre kärnkraftverk på Brommafältet.

  De små kärnkraftverk, som troligen åsyftas. kommer att vara avsedda att byggas i bergrum under städer, ochtorde därför inte bli aktuella för Bromma-fältet. utan snarare mitt i dStoockholm city. Fördelen med denna nya generation kärnkraft. blir förutom återanvändningen av kärnbränsle, som därför inte behöver slutförvaras i 100.000 år, de snabba start- och stopptiderna, som gör att elproduktionen kan anpassas efter veckofluktúiationerna i efterfrågan,

  Jag har tidigare föreslagit att ett stort kärnkraftverk med flera reaktorer byggs på Ravlunda-fältet i Skåne. Det verket kommer att kunna leverera el till såväl Malmö och Köpenamn som Polen, som ska ersätta kolet med kärnkraft. Ett nytt stort kärnkraftverk kan också byggas i Strudsvik, sju mil söder om Stockholm, där det redan finns eller har funnits .en kärnteknisk anläggning. det kommer att behövas massor med nya kärnkraftverk (ett tjugotal stora reaktorer bara för Sveriges behov) om energimister Anders Ygemans fantasier om ett fossilfritt Sverige ska uppfyllas.

  Utan ny kärnkraft i södra Sverige kräver regeringens planer att de norrländksa vattenmagasinen fylls med dubbelt så mycket vatten som den årliga nederbörden. Att sossar hatar orörstörd natur är inget nytt. Men miljöpartiet vars politik numera är tvärtemot vad partiet heter. Men låt inte det dåliga anseende som MP nu har dragit över sig som miljöns fördärvare, inte hindraen nykter syn på flyget, för att MP råkar ha rätt i en liten detaljfråga.

  Men det är förstås inte för att rädda miljö i Norrland, som MP villl lägga ner Bromma flygplats. Utan srarare för att dit tvångsförflytta norrlänningar., som protesterar mo vindkraftbolagens framfart. Syftet, storstadsexpansion, dåligt men resultatet bra, om man lägger ner flygplatsen och bygger en vindkraftpark där. Ett mini-kärnkraftverk under regeringskansliet kan ju komplettera när det inte blåser.

 5. Brorson

  Vet inte ni, som vill behålla Bromma att det har kommit större flygplantyper efter DC-3? Att kapacitetsbrist på Arlanda skulle hindra en nedläggning av Bromma är en lika grov lögn som att Botniabanan behövs för att avhjälpa kapacitetsbrister på Norra stambanan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.