Eget boende

priset på villor och bostadsrätter ökar kraftigt, vilket gör att det blir allt svårare för unga att skaffa en egen bostad. Det är tufft att spara ihop till en kontantinsats och man behöver spara länge. Vad gör då Socialdemokraterna i detta läge? Jo man föreslår att det ska bli svårare att spara till en egen lägenhet genom att man vill försämra villkoren för ISK konton. Man sätter in sina egna beskattade pengar på kontona men den beskattningen räcker inte för S. Man föreslår ett maxbelopp på 100 000 kr. För det får man knappast till några kontantinsatser för en egen bostad. Varför vill man försvåra för vanligt folk att skaffa en bostad?

En kommentar

  1. Jörgen K

    Att det finns de som anser att allt är statens och den behållning som den enskilda får ha är en gåva eller bidrag som förväntas räcka till livets nödtorft.

    Andra ser det demokratiska systemet där allt är den enskildes och genom politiska beslut låtes uttaxera en balanserad mängd för genomförande av viktiga funktioner.

    Att staten sedan förbrukar skattemedel till den omfattning att ingen vet vad den andre gör och sedan har mage att påstå att enskilda ska straffas, är inte bara naivt utan även en farlig väg om man vill behålla någon form av trovärdighet.

    Tydligen så ska den gamla devisen tas tillbaka där Svensken ska tänka blått, rösta rött, äta grönt och jobba svart…………allt för att överleva…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.