Partisympatier

Såg i senaste opinionsmätningen att Liberalerna är på väg uppåt mot 4% spärren. Samtidigt har man gått förbi Miljöpartiet som är på väg nedåt. Alltid något att glädjas åt.

2 kommentarer

 1. Brorson

  Där jag bor har tre ledande liberaler uttalat att de hellre är vänsterborgare än högersocialiste och att de stödjer partiledaren Nyamko Sabuni. De vill inte ha mer ”tjafs” och tycker att man måste respektera valresultat. Själva har de inte ens pratat med SD, men måste acceptera att även det partiet finns i riksdagen.

  Ja, sossarna har blivit Sveriges trumpister, som tycker att alla valsedlar inte ska räknas. Lennart Holmlund ljuger, och det är inte första gången. Så här skrev han på sin blogg 5 juni om Liberalerna och Sabuni: ”Det är ju ett helt splittrat parti efter att hon drev igenom att man kunde tänka sig att styra Sverige tillsammans med Sverigedemokraterna.” Han hänvisar till vänsterblaskan Omni, men inte ens Omni har skrivit detta. Styra tillsammans ned betyder ju att sitta i samma regering, men det har Sabuni sagt blankt nej till.

  Det står naturligtvis Holmlund fritt att spekulera vad som kommer att hända om SD blir vågmästare, om man tillstår att det är egna funderingar. Men att lägga ord i andras mun, som Holmlund gör, är så gement lögnaktigt att sossarna i Umeå bör ta avstånd.

  Han har ljugit om mig också, kommit med grundlösa beskyllningar. Det var visserligen i ett mejl till mig, och han har försäkrat att han inte har spridit det till andra. Kan jag lita på det?

  • Jörgen K

   Holmlund är nog Liberalernas räddning på samma sätt som han gav kraft till SD med alla hans mycket märkliga utspel. Så låt han hållas, alla vet att han är historiereformist och vänder kappan efter vinden.

   Vad som missas är att varje ord kan dubbelkontrolleras med en enkel manöver där i praktiken allt kan avslöjas, allt det ger näring till det man pekar finger åt, 70-tals argumentation fungerar inte längre…..

   Vad som är lite av ett frågetecken då vi hamnar i valurnan nästa gång är uppkomlingen ”partiet nyans” vars frontfigur Mikail Yüksel som blev avpolleterad från Centern, som redan i dag valarbetar i Turkiet för den muslimska grupp i Sverige som faktiskt kan flytta väljare från (S), (C) och (V). Det behövs inte mycket i den riktningen förrän kända siffror kantrar……

   Att miljöpartiet faller är självklart nödvändigt om något utanför storstadskärnorna ska kunna överleva.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.