EU och skogen

EU försöker att styra medlemsländernas skogsbruk och förhindra ett rationellt brukande. Enligt Sveriges fördrag med EU skulle vi sköta skogsfrågorna själva.11 länder har skrivit ett protestbrev till EU, Österrike, Tyskland och Frankrike har anslutit sig. Finland har anslutit sig som stor och viktig skogsnation. Sverige har ställt sig utanför trots att vi skulle kanske drabbas hårdast.Här sviker Socialdemokraterna landsbygd och skogsnäring för att tillmötesgå Mp. Centern verkar ha abdikerat och är tyst. När ska LO reagera på att svensk skogsindustri kan stå utan virke, industrier läggas ned och folk blir arbetslösa ?

En kommentar

  1. Brorson

    Nehejdå, regeringen vill importera skogsråvara från länder utanför EU, såsom Ryssland och Brasilien. När den forna regnskogen efter en övergångstid som betesmark för biffkor, har förvandlats till öknar, ska vi importera billig arbetskraft därifrån som ”klimatflyktingar”. Kanske också från Baylans forna hemland Turkiet. Han är ju näringsmiister, numera även med ansvar för skogsfrågorna. Mp är enda kvarvarande jök-parti, förutom S, sedan även C förklarat jöken upplöst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.