Löfven avgår

Stefan Löfven avgår som partiledare och statsminister i November. En ny partiledare måste utses. Om denne blir statsminister beror på Riksdagens ledamöter. Vad har då Löfven uträttat? Man tvistar om det är familjeveckan eller plastpåseskatten. Den största bedriften är nog att han lyckades att locka över Centerpartiet till vänstersidan för överskådlig framtid.

4 kommentarer

  1. Brorson

    Löfvén har kommit till vägs ände som förhandlare. Han må tycka att avtal ska hållas, men alla avtal får man inte ens hålla. Och det gäller avtal som strider mot lag, om det inte finns något undantag i lagen. Nu hade han ingått avtal med Annie Lööf om att alla röster inte ska räknas. Värre än Trump. Till slut sa V ifrån och krävde att deras röster också skull räknas, och plötsligt hade Löfvén en majoritet mot sig.

    Sosseriets försök att avskaffa demokratin och införa minoritetsstyre har misslyckats – den här gången. Detta bör bli hans eftermäle. Så här gjorde inte Olof Palme. Han avgick, när han förlorat val.

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Nu lämnar kaptenen det sjunkande skeppet. Ska inte kaptenen lämna sist av alla?

  2. Jörgen K

    Jag blev uppringd av ett undersökningsföretag som ställde frågan vem jag trodde skulle efterträda Löfven…..
    Mitt svar var en socialdemokrat, då det knappt funnits några dylika under sista två decennierna tycker jag att det är på tiden för att spelplanen ska bli klarare för väljarna, så mitt svar blev en socialdemokrat.
    Om S väljer en socialdemokrat kommer nog kappvändarna i C snart att flytta högerut, för vare sig socialism eller kommunism står på deras agenda…….

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Centern verkar ha bundit sig så hårt i sitt motstånd mot SD att de nog accepterar vilken vänsterpolitik som helst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.