Centerns val

Det blir allt tydligare att Centerpartiet nu tillhör det röda blocket. När man nu deklarerar att man inte kommer att rösta på en M-budget oavsett innehåll betyder det ju att man valt sida. Innehållet i budgeten betyder inget. Centern röstar hellre på en budget som regeringen förhandlat fram med Vänsterpartiet. Centern stödjer hellre en regering som inte klarar av att skapa trygghet i landet. En regering som inte klarar av att hålla ner arbetslösheten. En regering som inte klarar av att säkra elförsörjningen långsiktigt. En regering som inte står upp för äganderätten och hotar ett aktivt skogsbruk i Sverige. Viktigt för alla att veta.

4 kommentarer

 1. Jörgen K

  Har lite svårt att förstå Centern…. De står diametralt från vad Vänsterpartiet har i sina statuter som definierar partiets inriktning. Vem har egentligen läst dem som påstår att de finner V som lösningen för Sverige?

  Frågan är hur strategiskt valet egentligen är från centerns sida, det känns verkligen som att det är bäddat att svika sina väljare rejält.

  Att sy ihop höstens budget lär nog bli svårt för S, troligtvis lär Magdalena Andersson strategiskt springa V och Mp ärenden, med förhoppning att väljarna flyr C…..Det är inte för intet hon kallas ”Bulldozern”…

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   S lär nog smöra för C. De behöver ju deras röster för att få igenom sin statsministerkandidat. Iallafall får de inte rösta emot ett statsministerförslag.

   • Jörgen K

    Frågan blir då, var tar Centerns väljare vägen? Att ett parti kan överleva som för en politik diametralt från vad som sägs över tid tappar förtroendet hos sina väljare. Att kompromissa över en eller ett par frågor brukar kunna sväljas, men efter år och val så finns inget trovärdigt kvar.

    En spade är en spade även om man förgyller den……

    Så var är den egentliga politiken som Centern vill driva, är den överhuvudtaget kompatibel med S+Mp och V? Att vara marionett brukar kosta på!

 2. Brorson

  2Strandskyddet ska förändras så att det blir enklare att bygga och bo i attraktiva lägen runt om i Sverige. Det har under lång tid varit en viktig prioritering för Centerpartiet och för en levande landsbygd.” Detta står i januariöverenskommelsen. Den lokala centerpartisten Mattias Larsson i Umeå förklarar:

  ”Det det handlar för för oss i Centerpartiet är att vi tror att ett ökat lokalt inflytande över strandskyddet är viktigt för ökad tillväxt i hela landet, inte minst i norra Sverige och i våra landsbygdskommuner. Och det är landsbygdskommunerna det handlar om, vi vill inte göra det lättare att bygga i städer eller i överexploaterade områden.”

  Detta är så typiskt för C. Man vill inte ge glesbygdskommunerna en enda fördel framför storstäderna. För sanningen är att det byggs för fullt längs stränderna, långt ut från från de stora och medelstora städerna, en långsträckt nybebyggelse, i stället för inåt land. Både Stockholm och Jönköping kan nämnas som exempel. Om man gör en båttur med start i Stockholm city längs Mälarens stränder, dröjer det nästan en timme, innan man ser något som liknar landsbygd.

  Det behöver inte alls bli ännu lättare för att detta ska fortsätta. Och jag skulle vilja veta, hur man ska hindra att det blir ännu lättare att bygga längs stränderna i redan överexploaterade områden, ännu längre ut från centrum, om det ska bli lättare att bygga i hela landet och ökat lokalt inflytande i hela landet. Är de i jämförelse med dessa, mer glesbefolkade grannkommunerna till storstadskommunerna glesbygdskommuner för C?

  Tillhör som exempel Håbo, som är en grannkommun till Jönköping och ligger vid Vättern, samma kategori glesbygdskommuner som Åsele och Sorsele? Om man betänker att det redan finns rätt mycket bebyggelse längs de idag mer lantligt präglade strandlinjen, kommer Vättern inom en inte alltför avlägsen framtid att vara en helt kringbyggd sjö, som Riddarfjärden i Stockholm, när de nya bandstäderna breder ut sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.