Minister Bolund

I Sverige har vi en miljöminister, Per Bolund, som inte vet vad ordet expropriation betyder. Trots att hans regering är i färd med ett gigantiskt sådant förfarande när man tvingar skogsägare i fjällnära områden att överlåta sin skog mot ersättning. Om ingen ersättning utgår kallas det stöld. Det får vi hoppas att Bolund vet vad det betyder.

2 kommentarer

 1. Jörgen K

  Miljöpartiet vilar på samma grund som Vänsterpartiet,

  Ett snabbare bostadsbyggande (SOU 2018:67), med Nooshi Dadgostar (V) som ansvarig utredare, som väntat finns förslag som direkt inskränker och upphäver äganderätten. Ett av de mest uppseendeväckande förslagen i utredningen är att kommuner ska ges möjlighet att överta mark från markägare. Detta helt utan att betala ersättning till markägaren. Förslaget är en mycket långtgående inskränkning av äganderätten. En fortsättning av detta resonemang för miljöpartiet om skogen.

  I detta så ifrågasatte utredaren för skogsutredningen i ett uttalande om det överhuvudtaget ska vara tillåtet att äga skog privat. Vilket påhejades av ledande miljöpartistiska företrädare. En ny rapport från ESO, Skydda lagom, föreslår att skogsägare i praktiken ska betala för att bli av med delar av sin skog för att öka andelen skyddad skog. Dagens rättsosäkra tillämpningar av artskyddsförordningen är ett ytterligare hot mot äganderätten.

  Traditionella fordon driver V och Mp på ska förbjudas redan 2025, om knappa fyra år. Detta efter de stått för den största droppet av producerad energi någonsin, betänk att innan ens minusgraderna infunnit sig i södra Sverige är strömkostnaden historiskt höga !! Att inbilla sig att man gör något åt miljön genom att förbjuda teknikutveckling är farligt, naivt och enfaldigt.

  (S) som vanligt lär vila sin makthunger på dessa, i sin grund samhällsfientliga partier, för att hålla i maktens klubba, kosta vad det kosta vill för landet Sverige!

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Att Miljöpartiet och Vänstern är en fara för Sveriges utveckling och välstånd är ju uppenbart.Men var finns alla gråsossar som tidigare stått upp för industrin? Det är ju LO arbetares jobb som hotas. Förståeligt att allt fler LO anslutna sympatiserar med SD.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.