Bättre vägar

Verkligen bra att Moderaterna vill satsa ytterligare 1 miljard på att förbättra standarden på vägarna. Vi har inte underhållit våra vägar och bygger upp en underhållsskuld. Det är fel att möta sämre vägstandard med sänkta hastighetsgränser. Vi har långa avstånd i Norrland och måste ha rimliga restider. I Inlandet finns ofta inget alternativ till bilen.

4 kommentarer

 1. Jörgen K

  Tja Lars, jag har tittat på dels tidigare års anslagsfördelning och kan inte tolka det på annat sätt än kommande anslagsfördelning, tillika M ytterligare miljard för att stärka vägnätet, uppenbart ALLT hamnar i storstadsregionerna och efter kusten.

  Inlandet och då speciellt fjällregionerna och dess sammanbindning mellan de stora tillfartsvägarna står återigen i praktiken på svältfinansiering.

  Den påstådda stora ökningen täcker inte ens upp för de i vanlig oordning kraftigt övertrasserade projekten efter kusten…

  Det måste till ett annat arbetssätt då ALLT hamnar hos de som redan har, men det har väl troligen med vilket sätt man köper väljare eller försöker behålla dem man redan har för välfärdens pengar. Vi är inte betjänade av ord, handling är det enda som räknas!

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Jag förstår inte hur du kan påstå att allt extra underhåll hamnar i storstäder och vid kusten?

   • Jörgen K

    Utgår man från trafikverkets egen redovisning över budgetförstärkningar är den interna omflyttningen omisskännlig. Ser man, precis som jag skrev tidigare, så flyttas medel runt genom de konstanta fördyringarna som alltid infinner sig och vilka som drabbas är självklart även de områden jag markerade.

    Till och med de 170 miljoner som regeringen sköt till extra senast är knappt synbara på våra breddgrader då man uttryckte sig så generellt om var och vad de skulle gå till.

    Att ange ”Svenska grusvägnätet” kanske ser bra ut, men då trafikutskottet inte vet var Norrland ligger är det svårt att kräva sin rätt både som enskild och kommun……

    Att man kanske prioriteras om man lyckas få riksmedia att göra inslag på bästa sändningstid så kanske man får en skärv, men skulle det vara ett arbetssätt? I Sverige 2021?

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

     Alla extra pengar till vägunderhåll är ju välkommet då vi har en underhållsskuld i landet på vägnätet. Om hela landet ska leva så måste vi få bättre vägar även i inlandet.Det måste bli en prioritering av politiker och Trafikverk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.