Medias bild

I många svenska media hyllas gängkriminella och ofta förmedlas en skruvad bild av verkligheten. I Bild, Europas största tidning pekas Sverige ut som det farligaste landet i Europa i vissa avseenden. Klarar svenska medier av att förmedla en korrekt bild av verkligheten?

5 kommentarer

  1. G....

    Svaret är nej!!!

    Istället kan man kan ju alltid gå in på svenska alternativ media eller Flashback!
    Där redovisas och skrivs det om verkligheten, den verklighet som större delen av svenskarna inte känner till!
    Ex. på alternativ media: Samnytt, Fria tider,Nya dagbladet, Samtiden etc.
    Flashback under samhälle och politik.
    Sen finns det ju några you tube nyhetskanaler, som Riks, swebbtv etc.
    Finns ju även bloggar, där verkligheten beskrivs tex.Julia Cesar, Katerinas magasin etc.

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Det gäller nog att kritiskt granska alla media. Att de stora riksmedierna inte talar öppet om problemen i Sverige ökar bara på misstron.

    • Mique

      Faktaresistens och evidensförnekelse, är ett mycket etablerat fenomen bland majoriteten av brunskjortornas väljare. ”Alternativ” media, såsom Flashback, Samnytt, Fria Tider, Nya Dagbladet, Samtiden, Riks, Swebbtv, med flera, är exempel på brun ”nyttig idiot”-smörja, som produceras och sprids, framförallt bland lågutbildade, äldre, vita, svenska ”män”, av brunskjortornas propagandamaskineri och Ryska trollfabriker.

  2. Jörgen K

    Med beaktande av hur osannolikt välfärdskrävande och välfärdssökande Svensken är så kanske sanningen måste maskeras, allt för att inte utlösa katastrofala panikattacker. Medias självcensur bygger helt uppenbart på presstödets omfattning och utformning. De ”oberoende” är skattefinansierade tillika underliga medier som på intet sätt klarar sin egen ekonomi. Tankesmedjor dyker upp som svampar ur jorden med ofta endast ett syfte, lobby i sin yttersta form.

    Sverige är av de få länder där engelska verkligen är mer ett andraspråk än ett främmande språk, vilket osökt ställer Svenskens illa samhällsinsikt i fokus.

    Svenska institutet, en myndighet som skall bland annat ska beskriva övriga länders syn på Sverige gör allt för att vara anonym och därigenom fungerar som censurfilter till Svensk media och beslutsfattare.

    Men, vad är det för fel att snabbt ögna igenom internationell media en gång om dagen? Man behöver inte ytterlighetsmedia, utan etablerad media nås med ett klick på musen. Det finns en syn på Sverige som verkligen skjuter Sveriges självbild i sank.

    Den ofta diametrala beskrivningen i media förklaras allt för ofta bort med uttryck som ”Det går inte att jämföra” eller ”Det beror på någon annan eller annat” varav nästa sekund vet resten av världen att lögner är levererat ut till publikum…….

    Vad spelar sanningen för roll, egentligen? Här glorifieras kriminalitet och droger liberaliseras, så vad har det för betydelse att Svensken då han redan vaknar är lurad, han vill ju verkligen bli det!!

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Jag undrar när svenskarna ska få en verklighetsbaserad självbild och förstå att vi är inte bäst i världen och att Sverige är i en brant utförsbacke.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.