Allmän flaggdag

25 November borde bli allmän flaggdag till minne av att Miljöpartiet börjar flytta ut ut regeringskansliet.

5 kommentarer

 1. Jörgen K

  Frågan är hur mycket handlingar de har hunnit strimla på kontoren i regeringskorridoren?

  Miljöpartiet snackar en massa skit och skyller på Centern, för att citera Lena Mellin..
  Nu har de även attackerat talmannen Andreas Norlén vilket bara visar på att de aldrig varit mogen uppgiften, detta ger naturligtvis en rejäl känga till (S) med 100 mandat som låtit sig hunsas så, av ett parti med endast 16 mandat.

  Det är inte undra på att samhället krackelerar då inget blir gjort.

 2. //G.F.

  Heller då en gravsten på ett undanskymt ställe, med inskriptionen frid över deras minne.
  Sen kan man hålla tummarna, att dem aldrig mera återuppstår i politiken!
  Av en allmän flagga blir man ju påmind en gång per år, om partiet som var med och körde Sverige i botten, det känns en aning deppigt, och det behöver inte folket i november.

 3. Brorson

  !. Behandlingen av Vänsterpartiet var förkastlig, när S och C hade ingått avtal att sätta grundlagen ur spel genom att förvägra V inflytande, trots att partiet ingår i regeringsunderlaget. Detta handlar inte alls om att gilla eller ogilla V och deras politik utan om en av demokratins grundstenar. Att man accepterar valresultat, om parti(er) som man ogillar får inflytande. Att C valde att löpa linan ut, när den andra avtalsparten bröt avtalet, förvånar dock inte.

  2. När språkröret Stenevi säger att hon inte minns när hon meddelade Magda att MP hoppar av, ljuger hon. Hur kan man glömma en sådan sak. Sanningen torde vara att hon vill glömma vad Magda sa under det samtalet. Låt mig gissa. Hon frågade antagligen vem som ska efterträda Bolund, om denne fälls i en misstroendeförklaring. Hon vill säkerligen inte börja sin tid som statsminister med en misstroendeförklaring mot en av de ministrar, som hon själv just hade tillsatt.

  3. Beslutet att lämna regeringen verkar beslutat i panik av språkrören Bolund och Stenevi utan att ens vara förankrat hos de andra MP-ministrarna. Den slutsatsen kan man dra av en intervju med kulturminister Amanda Lind, MP; som i stället för att försvara beslutet, sa att hon gärna hade stannat kvar i regeringen och att hon hade massor med meningsfulla arbetsuppgifter, som hon ville göra.

  4. Magdas beslut att leda en socialdemokratisk enpartiregering – förutsatt att ho vinner den nya statsministeromröstningen – är den enda rimliga. Och det inte bara p.g.a. den nu uppkomna situationen, utan p.g.a valresultatet 2018, som inte gav regeringspartierna S + MP majoritet i riksdagen. En socialdemokratisk enpartiregering, förutsatt att den hade tolererats av riksdagen, eller nyval senast i januari 2019.

  Detta bör vara en lärdom för framtiden för alla partier – och inte minst för M som tänkbart framtida regeringsparti. Flerpartiregeringar är att föredra framför enpartiregeringar som styr i minoritet, endast om en flerpartiregering har egen majoritet i riksdagen. Jökar bör förbjudas. Den hittillsvarande jöken har mycket allvarligt skadat Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.