Oljeförbränning

Karlshamnsverket har satts i beredskap. Risken finns att man åter kommer att förbränna 140 000 liter olja i timmen. Karlshamnsverket kallas den sista livlinan i svensk energiförsörjning. Vår regering bränner hellre olja och släpper ut stora mängder CO2 än nyttjar befintlig fungerande kärnkraft som inte släpper ut CO2.

6 kommentarer

 1. tjalle

  Det är prestige i att inte starta kärnkraften, och våra makthavare fattar inte vad de ställer till med. De snackar Hybrit som kommer förbuka 1/3 av energin i sverige och elektrifiering av fordon samtidigt de uppmanar att inte snabbladda . Hur tänker de ,kanske man skulle börja med att skapa förutsättningar först innan de börjar en förändring.

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Så tråkigt att energifrågan hanteras så vårdslöst och att svenska folket får betala för det.

   • tjalle

    Jo betala får folket oavsett men hade politiker nåt konsekvenstänk så blir allt oerhört mycket billigare. Dags att införa tjänstemannaansvar omgående, de som ställer till det utan att tänka ska inte sitta kvar på sina poster

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

     Absolut behövs ett återinfört tjänstemannaansvar med och politiker som tar ansvar för sina misslyckanden och avgår.

 2. Jörgen K

  Egentligen är Karlshamnsverket bara en symbol för den förda energipolitiken. Det är de oändligt många fjärrvärme- och industriprocesser som förbrukar de största oljevolymerna. Wartaverken i Stockholm byggdes om för ett par år sedan men man klarade inte energiproduktionen utan kol och olja i alla fall, detta visar på effekterna av urbaniseringsivern baksidor.

  Vattenkraften som aldrig tidigare haft bekymmer med vinter har plötsligt havererat denna förvinter, har pratat med några driftstekniker som inte alls känner igen bilden i media. Det finns både vatten och kraft att tillgå!!

  Vad som är skillnaden är att vi saknar vind för tillfället i mer än halva Sverige, samtidigt som man medvetet minskar på vattenkraften för att hålla prisskillnaden mellan söder och norr utjämnat av politisk strategi. Att visa en likartad prisskillnad i hela landet anses av vissa politiker vara målet för att inte sätta upp en landsdel mot den andra, att man i sin iver nu havererar företag och riskerar permitteringar verkar inte finnas med i dessa politikers kalkyler……..

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Energipolitiken riskerar att få investerare att ändra sina planer. Vi har ju varit vana med säker el till lågt pris i norra Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.