Magdalenas stenar

Magdalena Andersson har vänt på många stenar för att få ihop sin regering. Stora och små stenar. Under några hittades nya namn. Under de flesta var det bara gamla namn. Under en liten sten hittades Morgan som misslyckats med att bekämpa brottslighet i många år. Nu får han utökat ansvar. Under en sten hittades Annika som söks av Kronofogden för obetalda skulder. Men vad gör det när hon är så duktig på att kasta smuts på politiska motståndare. Under en sten fanns Tomas som utreds för sexuella trakasserier. Men vad gör det när den här regeringen inte är feministisk längre?

Politiken som ska föras verkar bli den gamla vanliga som förts i många år. Men Magdalena har nog inte mandat för något annat.

7 kommentarer

 1. edor Vilhelmina

  För många lik i garderoben. Naivt bilda regering och tro detta skulle tolereras när de finns bara de som granskar. Den faller nog redan den här veckan. Socialdemokraterna har lutat sig åt Mp alltför länge och tappat sin egen politik, om de ens har någon själva längre? Mp gjorde nog rätt som avsade sig sin del av tronen. Nu får S ta ansvar för all skiten som ligger och pockar. Dra en vals för folket? Nja jag tror de flesta är så pass upplysta att det inte går idag.

 2. Jörgen K

  Att politiker och andra förtroendevalda som ser offentlighetens ljus bör ha sådan kontroll att de inte utsätter sig själva i en sådan situation där ignorans lyser igenom är nog för alla en självklarhet. Det finns en naturlig motvilja att ge en dylik individ sitt förtroende vid valurnan.

  Med detta sagt så vill jag ändå mena att viss förståelse kan få infinna sig, frågan vi ska ställa oss är huruvida vi verkligen är betjänade av de som aldrig gjort fel. För det i sig är nog det ultimata beviset att inget har blivit gjort eller dugligheten har aldrig blivit visad.

  Parallellt med det känner jag nog att Annika Strandhäll alldeles oavsett, har haft en mycket bekymmersam tid privat bakom sig vilket säkerligen bidragit till den belägenhet hon har avslöjats för. Man är ju inte mer än människa kan jag tycka.

  Att sedan detta mischmasch som nu ska värka i några månader fram till valet verkligen kan komma till något gott känns tveksamt, det är en historiskt svag konstellation som troligtvis inte kommer att nå någon märkbar framgång. Dock bör nog det nyvunna utrymmet i riksdagen förvaltas väl av oppositionen så inte man skjuter sig medvetet i foten…….

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Alla kan göra fel. Då är det viktigt att kunna erkänna sina fel för att inte göra om dem. Det största felet som Strandhäll gjort är att ljuga om vad som hänt. Fakta går alltid att kolla upp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.