Utvisning

Nu vet ju polisen var de ska leta efter immigranter som ska utvisas. De städar hemma hos vår Statsminister.

32 kommentarer

 1. Jörgen K

  En person som Magdalena Andersson borde utan vidare reagerat instinktivt från den post hon befunnit sig på, finansminister eller statsminister är ointressant.

  Detta gäller samtliga i riksdagen och de av regeringen och riksdagen utsedda personer inom övriga statsförvaltningen.

  Att ha sådan bedrövlig kontroll bör rendera i konsekvenser! Att ha en retorik att det är alltid upp till andra att kontrollera eller säkerställa, förblir bara en dåres försvarstal. Mycket illa hanterat av någon som påstår att alla egna företagare är kriminella.

  Nu är hon beställare och upphandlingen bygger på att hon inte vill städa upp efter sig själv i dubbel bemärkelse.

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Häpnadsväckande! Att säkerheten runt statsministern är så dålig. Sedan har ju hon själv lagt ansvaret på den som anlitar hantverkare eller städare till sitt hem till beställaren. Magdalena Andersson i detta fall. Hon har själv sagt att svartarbete göder kriminalitet och sedan gör hon det själv. I ett annat land hade hon nog fått avgå.

   • Realist

    Nu är det ju SÄPO som ska granska de som är i ministrarnas närhet!
    Och Magdalena Andersson har själv ställt frågan till företaget om de bland annat har kollektivavtal, och har därmed inte kört med svart arbetskraft vilket ju Moderata politiker som bland annat Kristersson gjort!
    Men ni Moderater har uppenbarligen guldfisk minne när det gäller er själv!
    https://www.svd.se/statsrad-erkanner-svarthjalp
    https://www.svd.se/kristersson-kopte-svart-stadhjalp

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

     Nu har ju Andersson själv gått ut hårt mot svart arbetskraft och sagt att det är den som anlitar en tjänst som har ansvaret att kolla upp. Enligt media är företaget öppet med att de inte har kollektivavtal.

     • Realist

      Jo enligt media vilka ju inte alltid är sanningsenliga!
      Men enligt henne så har ju företagaren påstått sig köra med rena kort när hon har följt de regler som gäller, till skillnad mot Kristersson, Borelius och Stegö!
      Men det har ju uppenbarligen inte gjort något fel eller?
      https://www.gp.se/nyheter/sverige/statsministern-beklagar-
      samr%C3%B6re-med-st%C3%A4dfirma-1.63384626

     • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Vi får hoppas att de duktiga och pigga journalisterna gräver fram sanningen.

    • Jan Sjöström

     Hej!

     Oklart i vilken mening du ser Säpos roll! Att vara nära,
     har knappast med köp av hushållsnära tjänst att göra..

     Ansvaret åligger den som är beställare att säkerställa
     aktuella förutsättningar… Ingen annan.

    • arbetare

     Kärringen har ju bevisligen svart städhjälp hemma på samma sätt som andra toppsossar som exempelvis Mona Sahlin hade , det är ju inte lönt att neka då man ertappats på bar gärning , eller hur ?

     Svårt att inte framstå som hycklare då man först ryter till i media om att bekämpa svartjobb och sedan några dagar senare ertappas med att anlita svartjobbare själv …..

   • Drutten

    Det hade ju kunnat vara ngn som var ute efter statsministerns liv. Ja Sverige fram står ju som ett helt krakelerat och bedtövligt land numer eller har ju så gjort länge, det började ju med Reinfeldt och har sen rullat på mot bedrövelse och lär nog fortsätta ett tag till så. Vårt en gång så fina land som det ser ut nu. Så bedrövligt men vi ska nog ännu djupare innan man fattar.

     • Realist

      Men du har inte uttryckligen fördömt det Kristersson, Borelius och Stegö gjort, utan försöker flytta fokus till ”att det är fel att använda svart arbetskraft”!
      Tar de så förbannat emot att skriftligt uttrycka att de 3 har gjort ett oerhört fel eller är det förmildrande då de är Moderater!?
      Det är lätt att kasta skit på andra medans de egna inte följer ärlighetens väg!
      Moderater riksdagsledamoten Erik Bengtzboe som förskansat till sig pengar genom att skriva sig hos sin mamma medans hans frunoch barn bodde i södra Stockholm?
      Moderate riksdagsledamoten Anders Sjölund flög fram och tillbaka till Stockholm på riksdagskortet för att dottern som flög ner till Stockholm skulle få en billigare biljett?
      Det är lätt att ha åsikter om andra om man inte ser tillbaka till hur Moderater fuskat sig till pengar som man inte har haft rätt till!

     • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Det är du som försöker att vända fokus från vår Statsministers misstag.

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Förväntar mig att Magdalena slutar kasta skit på andra om svart arbetskraft efter detta.

   • Realist

    Men hon har ju inte köpt svart arbetskraft likt Kristersson, Borelius och Stegö, utan handlat i god tro på att man kan lita på en företagare! Som falskt intygar att det hon begärt finns som till exempel kollektivavtal!
    Och det är ju företagen som du och dina partivänner främjar först!
    Så vad har du för förklaring till att det uppenbarligen inte är fel att utnyttja svartarbete ifall man är Moderat!
    Jan Sjöström här har SÄPO misslyckats då det finns en rutin på att kolla upp alla som vistas runt en minister, och då Magdalena A kollat upp med företaget som sedermera ljuger så har hon gjort det hon kan!

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

     När man som Magdalena gått ut hårt mot svart arbetskraft och fusk och sedan har en illegal invandra i sitt hem när man dessutom är statsminister så får man nog vara ganska ödmjuk. Det är fel att utnyttja svartarbete. Viktigt att anställda har avtalsenliga löner och villkor.

     • Realist

      Men återigen hon har kollat upp så långt det är möjligt!
      Att då en oseriös Företagare blåljuger på de återkommande frågorna kan du ju inte belasta henne för!
      Sen är det ju inte hon som har anställt den illegala invandraren och inte gett avtalsenliga löner samt villkor!
      Men återigen så ställer jag frågan angående Kristerssons, Borelius samt Stegö angående deras användande av svart arbetskraft!?
      Eller är det så att det är andra regler för Moderater?

     • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Samma regler gäller för alla. Hon borde ha anlitat ett etablerat seriöst företag.

     • Mark

      Med tanke på att du helt ignorerade föregående kommentar så antar jag att du tycker det är helt okej att anlita svartarbetare om man heter Ulf Kristersson och är Moderat?

      Eller var du ute och skrev nedsättande om honom också när det begav sig? För du hycklar väl inte nu, lika för alla visst?

     • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Nej, det är inte ok med svartarbetare.Men Magdalena Andersson har gått ut och sagt att det är den som beställer arbeten som har att se till att man inte anlitar svart arbetskraft. Nu har hon anlitat en företagare som tidigare dömts i domstol. Hon verkar ha dåligt omdöme. Det finns seriösa företagare.

    • Jan Sjöström

     Hej!

     Uppenbart förstår du inte frågan.

     Att vara nära förutsätter just detta. Köpt hushållstjänst
     varken behöver eller oftast sker i närhet av annat än
     objektet för sysslan. D v s endast bostaden i detta fall.

     Jag ser inte nytta i annat än att konkretisera sak och de
     omständigheter den berör. Det handlar om att personen
     enskilt alltid har det yttersta ansvaret, aldrig någonsin en
     ”annan”.

   • Christer

    Tveklöst finns det utrymme för en mänsklig faktor här. Oavsett vad man tycker om Magda, så hade hon nog rätt fullt upp i månadsskiftet november/december. Inte heller allt för långsökt att tro att kolla detta trots allt inte var högprioriterat.
    MEN, problemet kvarstår. Hon har satt sig i en situation där hennes trovärdighet inom hela detta område (svart arbetskraft, ROT/RUT, skyddande av efterlysta som saknar uppehållstillstånd m.m) är helt satt ur spel.
    Och är det nåt statsministern inte har råd med i detta läge är det att sänka sitt förtroende på såna här saker, det använder hon ju sin politik till.
    Håll ut, hon har bara nio månader kvar

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

     Tyvärr så verkar Magdalena ha dåligt omdöme. Märks även i personer som hon väljer att ha vid sin sida.

 2. Brorson

  Det här är ju häpnadsväckande, när två S-ministrar (Olof Palme och Anna Lindh) har blivit mördade och en planerad kidnappning av en tredje S-minister (Anna-Greta Leijon) stoppades i sista stund.Hon skulle gömmas i en låda, som redan var tillverkad. Magda har ju dessutom varit finansminister under sju år, innan hon blev statsminister. Sveriges beredskap är verkligen usel. Ett ytterligare exempel på det är ju drönarbilderna av miljöministerns privata simpöl på villatomten.

  När jag påpekade detta för Vilhelmina-politikern Magnus Johansson, S, genom att som exempel nämna att jag har sett flygbilder på nätet på hans bostad i Saxnäs, klarade han inte av en seriös diskussion om hur utsatta alla svenskar är för terrorister och vanliga kriminella. När kriminella i hela världen har rätt till hjälp av svenska myndigheter att planera brott mot svenskar. däribland offentliga tjänstemän, som kan utsattas för utpressning att bevilja bidrag, som skurkarna inte har rätt till.

  För att anknyta till föregående diskussion, har jag aldrig förespråkat att Gotland ska vara något slags demilitariserad zon, utan att det har varit så under flera år, kan du anklaga din egen f.d partiledare Fredrik Reinfeldt och dennes finansminister Anders Borg för. Som såg försvaret som ett ”särintresse”. som skulle stå tillbaka för de utlovade skattesänkningarna.

  Men med den kännedom jag har om rysk förmåga till stora truppförflyttningar över långa avstånd genom luften, skulle jag om jag vore rysk ÖB med order att erövra Sverige strunta i Gotland och i stället upprätta ett s.k. brohuvud i södra Lappland. Med den i.o.f.s. misslyckade franska strategin 1954 att upprätta en bas i Dien bien phu långt ute i den vietnamesiska vildmarken. Den bedrift, som ”viet cong” lyckades med, skulle det svenska försvaret aldrig kunna göra om.

  När jag skrev att Gotland ska försvaras av sjö- och flygstridskrafter från det svenska fastlandet, menade jag inte att de ska ersätta det nu återupprättade markförsvaret på ön. Jag ifrågasatte bara om strdsvagnar, som skulle gå förlorade vid en rysk invasion av ön, är det rätta vapensystemet för öns markförsvar. De resurser, som vagnarna kräver, borde enligt min i stället satsas på ubåtar och stridsflyg.

  Samtidigt som svenska politiker symboliskt har skeppat över stridsvagnar till Gotland, har man lagt ner flygflottiljerna i Norrköping och sedan Karlsborg, varigenom närmaste flottiljer blivit Såtenäs i västra Västergötland och Kallinge i Blekinge. Vilket har givit alldeles för långa transportsträckor inför stridsuppdrag syftande till att förhindra en invasion av Gotland. Att jag inte tror att Putin umgås med sådana tankar, har egentligen ingenting med saken att göra. Sveriges försvarsplanering kan inte bygga på önsketänkande, utan tvärtom på risken att även det mest otänkbara kan komma att inträffa,

  Nu handlar det om en städhjälp i statsministerns bostad, vilken .ö.h.t. inte hade rätt att vistas någonstans i hela Sverige. Tänk om hon hade varit en rysk spetznas-agent…

 3. Jonsson

  Bättre lite skit i hörnen, än ett rent helvete?
  Andersson är inte rätt person att ratta Sverige. Förutom hennes pekpinnar t ex om organiserad brottslighet och de personer hon valt att ha nära sig, så undrar jag fortfarande över stödet/ kravet från den politiska vilden (f. d. Vänsterpartiet) i Riksdagen. Blev det pengar till kurdiska självstyret?

   • Brorson

    Så otroligt naivt av svenska politiker från vänster till höger att tro att det går att tvätta bort en invandrares minnen av sitt tidigare liv, sitt tidigare hemland och dess folk och dess traditioner. Svensk invandrings- och integrationspolitik bygger på,vänsteridéer om att hjärntvätt av både barn och vuxna är möjligt och önskvärt. Tabula rasa! Skriften kan rderas och erästtas med ny skrift hur många gånger som hest, tror de.

    • Drutten

     De som engång utvandrade till Amerika från Europa glömde inte sitt ursprung, ellert tvättade bort det med en gång sådet är mycket begärt. Det tar några generationer. .Men det är klart, idag har invandrare andra möjligheter att integreras OM dom vill lägga manken till och det villmånga. Däremot finns det ju vad vi kan se en hel del som inte vill integreras i svenska samhället alls, det ska vi inte sticka under stol med. Men absolut, de som får avslag på ansökan att stanna i landet ska ju naturligtvis utvisas. Konstigt att vissa mördare och andra grova kriminella får stanna i vissa fall och sen utföra fler missgärningar medan barn ochhederliga människor utvisas. Men i vårt land ömmar man merf ör brottslingar än hederliga skattebetalare. Det regnar ju skattemedel över kriminella o deras familjer som det är idag

 4. Ove

  Måste vara skönt att vara socialist. Jag har aldrig hört nån som står upp för sina misstag, alltid är det nån annans fel. Hon kan ju skylla på SD och M, dom rår säkert för det här också.
  Sedan är det ju märkligt att man inte kan städa sin egen skit, socialist…ha,ha,ha

 5. Brorson

  Magdas företrädare Sefan Löfvén brukade med stort pondus såga att ”Ett nej är ett nej. Den som har fått avslag, ska lämna landet”. Men han har gjort absolut ingenting för att så ska ske. Det ska helt enkelt inte vara möjligt att gå under jorden, om man fått avslag, All ska bo på en flyktingförläggning tills de får beslut, och vara beredda att lämna landet omedelbart, när de har fått beslut. Beslutet ska överlämnas personligen och vederbörande ska eskorteras till flygplats eller gränsstation av personal, som ska intyga att vederbörande verkligen har passerat gränsen. på väg ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.