Simpel KGB agent

Vladimir Putin är en simpel KGB agent som fostrats i den kommunistiska diktaturen. Han har blivit Rysslands President och blivit en av världens rikaste personer genom att stjäla från Ryska staten och det Ryska folket. Han fängslar och förgiftar personer som opponerar sig. Han förtjänar ingen respekt.

14 kommentarer

  1. brorson

    Denna simpla KGB-agent gav tillstånd till den första McDonald-restaurangen i dåvarande Sovjetunionen. Ordet simpel har två betydelser;

    1) Enkel, enfaldig, dum. Det är han då rakt inte.
    2) Usel, ohederlig, asocial. Jag har inte sett några övertygande bevis på att han är det, men kan ju ha missat något. Det är förstås väldigt uselt att förgifta sina motståndare, vilket f.ö. är en gammal tradition i Ryssland sedan tsartiden.

    Som andra jämnåriga ryssar är han förstås fostrad i den kommunistisk diktaturen. Som KGB-agent utanför Rysslands gränser fick han tidigare än de flesta andra ryssar känna på hur hatade ryssarna var som representanter för ockupationsmakten – och formades av nya, ”västerländska” idéer .Och hoppades av mycket att döma på EU-medlemsskap för Ryssland.

    Ryssarna är skicklig schackspelare, som kan tänka flera steg framåt. Och Putin är inget undantag. Denna förmåga saknas hos de flesta svenska politiker, till både höger och vänster, för att inte tala om amerikanska presidenter. Putin utmålas av svenska Nato-förespråkare som nyckfull och oförutsägbar. Men jag tycker att han är nästan hundra procent förutsebar, om man bara försöker tänka som han. Och med Rysslands intressen för ögonen.

    Nu har han ju t.o.m. lyckats lura Nato att avslöja att Nato inte kommer att ingripa militärt. om Ryssland invaderar Ukraina. Jag skulle inte bli särskilt förvånad om han faktiskt gör det. Jo, om han försöker svälja hela Ukraina i en munsbit. Det kan bli en uppgörelse med Polen om att Polen för tillbaka de delar Polen, som Polen tvingades avstå till Sovjetunionen i början av andra världskriget, och nu tillhör Ukraina.

    80 % av befolkningen där vill gå med i Nato. Jag tror inte att Putin vill ha dem som ryska undersåtar. Jag tror att hans erfarenheter som KGB-agent i utlandstjänst avskräcker från just det. Jag uppfattar Putin som en försiktig general, som inte startar krig, som han inte har en chans att vinna. Man behöver emellertid bara titt på kartan för att förstå att ett Ukraina, som i sin helhet är med i Nato, vore ett allvarligt hot mot Ryssland.

    Amerikanska presidenter är däremot nyckfull och oförutsägbar, och det gäller inte bar den näst senaste.

    • Basic Rules

      Många kloka ord, KGB är inga klåpare utan mycket skickliga i olika hänseende – ingen simpel person blir agent.. Like it or not, men Putin är en ledare, väst har enbart klåpare i dagsläget.

      • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

        Märkligt att man hyllar en mördare som sin ledare. Har märkt att 5:e kolonnarna kommer fram nu i ett spänt läge. Hoppas SÄPO har koll.36

        • Basic Rules

          Är du på riktigt 😦 eller en Nato provokatör?
          Mördare – Clintons, Busharna, Obama/Biden.
          Madeleine albright Fd utrikesminister tyckte att
          500 000 dödade irakiska barn var värt priset ’ for the greater good ’ dvs slå västerländska värden i skallen på Irak! Tog mig flera år av kritiskt tänkande/ifrågasättande för att skippa Nato propaganda och se verkligheten från även den andres situation. Jens stoltenberg Natos gen. Sekreterare, är en tidstypisk ’neocon’ med rent idiotiska ståndpunkter, där Ryssland inte ges några som helst rättigheter till säkerhet- ‘de har ingen rätt alls – de är vi/Nato som bestämmer detta’.
          Hans uppträdande och utsagor är i nivå med Biden, en lögnare och tjuv av rang. God bless Amerika 🇺🇸.

          • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

            Det är Ukraina och de Baltiska staterna som hotas av Ryssland. De behöver säkerhetsgarantier.

  2. Lars Eliasson (inläggsförfattare)

    Du fortsätter att sprida Rysk propaganda. Du verkar vara imponerad av Putin? Jag är inte imponerad av Putin. Inte heller av Stalin eller Hitler.
    Folket i Ukraina kommer att göra motstånd vid en Rysk invasion. De kommer att få stöd från väst. En ockupation kommer inte att bli lätt.

    • Brorson

      .Det är farligt att underskatta en intelligent motståndare som har kärnvapen. Du har dessutom läst slarvigt det jag skrev. Det framgår ganska tydligt att jag inte tror att en rysk invasion av Ukraina kommer att bli särskilt lätt, speciellt vad gäller västra Ukraina. Att en ockupation inte kommer att bli lätt håller jag med om. Och det torde också framgå av det jag skrev.

      Om man tar de krig, som startades av USA-presidenten George W Bush, som exempel. är det skillnad mellan invasion och ockupation. Det ena lätt och det andra svårt eller omöjligt. Har du redan glömt USA:s snöpliga uttåg ur Afghanistan? I så fall tror jag inte att Putin är lika glömsk som du. Han minns säkert också Sovjets likaa snöpliga uttåg ur just Afghanistan.

      Din tro att Ukraina kommer att få hjälp av väst vid en rysk invasion är fantasier. Jag är gammal nog att minnas både Ungern 1956 och Tjeckoslovakien1968 och hur Radio Free Europe lurade i folken där att de skulle få hjälp av Nato. Det fick de inte. Däremot tror jag att Sverige skulle få hjälp av Nato vid ett ryskt försök att ockupera Sverige, oavsett om vi är medlem eller ej. Inte för att Nato bryr sig det minstaa om Sverige, utan för att Nato inte vill ha rysk militär vid den svensk-norsk gränsen, bara några mil från den norska Atlantkusten.

      Du gör misstaget att dumförklara en militär motståndare, som skulle vara ytterst farlig för Sverige, om han sätter den sidan till. Du borde i stället dumförklara försvarsminister Sten Tolgfors, M, , som avskaffade resterna av det svenska invasionsförsvaret – och hela den regering som han var en del av. Jag tyckte då samma sak, som jag tycker nu, att det var helt vansinnigt och ansvarslöst.

      Putin var redan då en f.d. KGB-agent, som hade tillhört den ryska makteliten under över tio år. Du borde anklaga din egen dåvarande partiledare, och inte mig, för att sprida rysk propaganda. Vad gjorde du? Protesterade du? Det gjorde jag.

      • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

        Jag underskattar inte Putin. Putin är en skurk som leder Ryssland tillsammans med ett kriminellt gäng. Som har en stark militärmakt och kärnvapen. Vi måste lära av vad som hände 1938 i München och säga nej till Putin. Nato och OSCE verkar ha sagt ifrån i veckan och Ryssland trappar upp sina krigsförberedelser. Natoländerna borde snarast skicka mera vapen till Ukraina så att de kan försvara sig.

        • Brorson

          Det oroar mig att oppositionen håller på och kasta bort chanserna till regeringsskifte genom sin enfaaldiga Nato-retorik samt fjäsket för antivaxxare. Du skrev inte vilka du kallar femtekolonnare, men om du kallar debattmotståndare så, är det magstarkt av dig, som företräder ett parti, som har haft en statsminister, finansminister och försvarsminister, som kan anklagas för nästintill landsförräderi genom att ha avskaffat invasionsförsvaret. Och dessutom har släppt in tusentals potentiella femtekolonnare i landet genom de migrationspolitiska överenskommelserna med MP 2008 och 2011. Visserligen vill M nu ha en nationell folkräkning, men det är så dags när vi inte har en aanlng om hur många illegala som vistas i landet.

          Du tillhör tydligen en yngre årgång, som inte minns när en kommande rysk invasion upplevdes stå för dörren även bland svenska barn. Jag minns, när vi småpojkar år 1950 var de äldsta manlig individerna hemma – eftersom våra pappor var inkallade – hur vi diskuterade hur vi skulle skydda våra mammor mot de ryska soldaterna, som väntades komma när som helst. Det nuvarande krigshotet är som en stilla susning i jämförelse. Det ät klart att jag sedan dess bär med mig en ständig misstänksamhet mot ryska politiker .Det är kanske därför jag vet mer om dem, än vad du vet. Och ser nyanser, som du inte ser,

          Menar du på fullt allvar att Nato, som du vill att Sverige brådstörtat ska gå med i, ska förklara krig mot Ryssland, för att undvika ett nytt 1938? Vill du ha ett nytt Poltava för den svenska försvarsmakten? Tror du att majoriteten av svenska väljare vill det?

          • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

            Jag menar inte att Nato ska förklara krig. Nato är en försvarsallians. Det enda språk som Ryssarna förstår är militär styrka. Ukrainarna kan försvara sig själva men de behöver vapen från väst.

  3. Brorson

    En tankeställare. En moderatstyrd kommun i Sverige har tröttnat på sosse-styret i landet och bryter sig loss från Sverige och förklarar kommunen suverän stat? Nej, den traditionen har vi inte i Sverige. Men länder, som saknar tradition att byta regering genom val? Man bildar eget. Varefter exempelvis en etnisk minoritet i den nya staten inte vill vara en del av den, bryter sig ur och bildaren egen ministat. Varefter…

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Förstår inte vad det har att göra med den aktuella konflikter. Krigsområdena i östra Ukraina styrs politiskt och militärt från Moskva.

      • Brorson

        Hur vet du det? Styrs ukrainska småföretagare, som inte längre får sälja sina produkter till kunder på andra sidan gränsen, i Ryssland ett par mil bort, från Moskva? Har du en aning om att Ukraina är lika stort i öst-västlig riktning som Sverige i nord-sydlig riktning? Kan du inte förstå att Putin är under stark press från sina egna undersåtar i Sydryssland vid gränsen mot östra Ukraina, att ingripa i det ukrainska inbördeskriget?

        Har du en aning om att en huvudpunkt i regimkritikern Navalnys (som i väst hyllas som demokratiförespråkare) kritik mot Putin har varit att denne inte nog energiskt har försvarat Rysslands intressen i de f.d. sovjetrepublikerna? Jag tror inte att mordförsöket på Navalny var på order av Putin, men Putin har å andra sidan (mig veterligt) inte lyft ett finger för att brottet ska bli seriöst utrett.

        Sannolikheten för ett ryskt ingripande i östra Ukraina ökar för varje dag som Nato skrävlar och skramlar med sina tomma tunnor, samtidigt som Nato-länderna blir alltmer oeniga inbördes. Enligt svenska medier i går. Jag tror att Putins linje nu är att köra förhandlingsspåret i botten, för att visa att Nato och EU hade chansen, men inte tog den, till en fredlig lösning.

        Med 80 %-igt stöd bland befolkningen i västra Ukraina, är Ukraina ett oerhört splittrat land och en delning av landet rycker allt närmare. Och du vill förvärra inbördeskriget med ännu mer vapen till dem, som du stödjer. och inte stöds av hela det ukrainska folket…

        • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

          En majoritet av befolkningen i alla regioner röstade ja till att bli ett självständigt land. Ryssland bryter systematiskt ingångna avtal som FN stadgan , Helsingforsöverenskommelsen och Budapestöverenskommelsen.. Det enda som avhåller Ryssarna från krig är militär styrka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.